Sport Centar

Stupčanica danas ispisuje historiju: Vrijedno ćemo raditi i biti osvježenje za bh. fudbal

Fudbaleri Stupčanice iz Olova od ove sezone igraju Prvu ligu Federacije BiH, a debitantski nastup imat će danas na svom Dancu.

Stupčanica danas ispisuje historiju: Vrijedno ćemo raditi i biti osvježenje za bh. fudbal

Fudbaleri Stupčanice iz Olova od ove sezone igraju Prvu ligu Federacije BiH, a debitantski nastup imat će danas na svom Dancu.

U goste Stupčanici stiže ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koju su Olovljani uspjeli savladati tokom pripremnog perioda. Ovom utakmicom će biti ispisana historija Stupčanice, pošto će to biti prva u historiji u Prvoj ligi FBiH.

Utakmicu su najavili treneri Faruk Dedić (šef stručnog štaba) i Damir Gradaščević, te kapiten Emrah Karamović.

“Što se tiče utakmice, mislim da smo se dobro pripremili. Upoznati smo sa kvalitetom protivnika i jedva čekamo početak prvenstva koje želimo otvoriti dobrom igrom i naravno pobjedom. Što se tiče narednog perioda, želimo biti stabilan prvoligaš i igrati kao i dosad, lijepo, efikasno i težiti ka gornjem dijelu tabele”, rekao je trener Dedić.

Ekipu će kao kapiten u debitantskoj sezoni u Prvoj ligi FBiH predvoditi Emrah Karamović.

Riječ je o igraču koji je vodio ekipu u kantonalnoj ligi ZDK, zatim i u Drugoj ligi FBiH Centar, a sada je došlo i vrijeme da kapitensku traku nosi i na terenima Prve lige FBiH.

Veliko je zadovoljstvo biti kapiten i nositi kapitensku traku našeg kluba. Kao i dosad, uvjeren sam da će cijela ekipa dati svoj maksimum i ostaviti srce na terenu. Zadržali smo kostur ekipe, a novi igrači su se već uklopili u ekipu, radi se o kvalitetnim igračima koji će podići našu igru na veći nivo. Atmosfera u ekipi je odlična i svi jedva čekamo sutra da istrčimo na naš Danac. Pozivam naše navijače, Žute đavole, da dođu u što većem broju i podrže nas kao i dosad, da budu naš vjeter u leđa i da zajedno slavimo pobjedu sutra”, rekao je Karamović.

Javnosti se obratio i kondicioni trener Damir Gradaščević, koji je najavio da će Stupčanicu u predstojećoj sezoni krasiti moderan i brz fudbal sa velikom dozom borbenosti.

Danas ćemo ispisati historiju i započeti prvenstvo domaćom utakmicom protiv FK Mladost Doboj, Kakanj. Nakon nekoliko test utakmica i uspješno realizovanih priprema, spremni i puni entuzijazma očekujemo prve minute u Prvoj ligi FBiH. Zadovoljan sam pristupom fudbalera kao i ambijentom u svlačionici i cijelom klubu, što me raduje i daje nadu da ćemo imati konkurentnu ekipu koju će krasiti moderan i brz fudbal sa velikom dozom borbenosti. Naš cilj je skupiti što više bodova, afirmisati mladog fudbalera i ostvariti što bolji plasman na tabeli. Mnogo nam sve ovo znači i obećavam da ćemo vrijedno raditi i biti jedno lijepo osvježenje za bh. fudbal. Naviknuti smo na podršku naših navijača koje i sutra očekujem u velikom broju da zajedno proslavimo uspjeh”, istakao je Gradaščević.

Utakmica Stupčanica – Mladost Doboj Kakanj igra se danas od 17 sati na Dancu u Olovu.

damir gradascevicemrah karamovicfaruk dedicfkmladostdknkstupcanica
KOMENTARI