Sport Centar

Stojnić: Loš prvak je na tronu FFC-a, ako dođe do meča nokautirat ću ga i uzeti pojas

Stojnić: Loš prvak je na tronu FFC-a, ako dođe do meča nokautirat ću ga i uzeti pojas

Još uvijek zvanično nije poznat naredni Stojnićev protivnik, niti organizacija u kojoj će se boriti, ali sve će se ubrzo znati. Kako smo uspjeli saznati od njegovog trenera, Martijna de Jonga, naš borac bi konačno mogao da nastupi u FFC-u.

Stojnić bi se mogao boriti protiv Diona Staringa, prvaka FFC federacije, na čijem je čelu Zovko Orzat. Podsjetimo, Stojnić je pobijedio Staringa proje nekoliko godina, a on mu je bio i dugogodišnji sparing partner.

“Sinoć me zvao trener i razgovarali smo o tom mogućem meču. Trener je razgovarao sa Markom Petrakom, jednim od organizatora u FFC-u i on je ponudio novčanu naknadu za tak meč i da se borim za titulu, te sam pristao”, rekao je Stojnić za SCsport.ba.

Trener De Jong se našalio na sve ovo, te je rekao: “Ovo me podsjeća na Danu Whitea (predsjednik UFC-a) i Tita Ortiza (UFC borac). Isto se dešava kao u situaciji Orzata i Stojnića. Dana i Tito su razmijenili mnogo sportskih uvreda, ali je White vraćao Ortiza dva tri puta u UFC federaciju”.

Podsjetimo, Orzat i Stojnić nisu ostali dužni jedan drugome. U svakom slučaju sada je sve na njima i ostaje da vidimo da či će naš najbolji MMA borac raditi meč, a Stojnić je poručio:

“Pravo loš prvak je na tronu FFC-a i ako dođe do tog meča, obećavam da ću ga nokautirati i uzeti pojas u FFC federaciji”.

U priloženom videu možete pogledati kako je izgledao trening Stojnića sa Poljakom Marcinom Prachniom prije pet sedmica.

napoliwenger
KOMENTARI