Sport Centar

Stojanović: Belgija ima moćan tim, volio bih da konačno naprave veliki rezultat

Start Evropskog fudbalskog prvenstva, pored potresnih scena na utakmici između Danske i Finske, obilježile su ubjedljive pobede Italije i Belgije.

Stojanović: Belgija ima moćan tim, volio bih da konačno naprave veliki rezultat
FOTO: Anadolija

Start Evropskog fudbalskog prvenstva, pored potresnih scena na utakmici između Danske i Finske, obilježile su ubjedljive pobede Italije i Belgije.

Direktor “A“ reprezentacije Srbije Stevan Dika Stojanović ne krije za koga će navijati u borbi za titulu kontinentalnog šampiona.

“Vratili smo se iz Japana za Beograd i sada ćemo pažljivije pratiti sve utakmice na šampionatu. U fokusu je naravno Portugal, naš najveći rival u borbi za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Moje simpatije idu na stranu Belgije, tamo sam proveo veći dio života, imam njihovo državljanstvo i volio bih da konačno naprave neki zapaženiji rezultat. Imaju probleme na startu, protiv Rusije nisu igrali Kevin De Bruyne i Axel Witsel, ali oni imaju toliki fond igrača da se bilo čiji izostanak neće uopšte osetiti. Belgija i Portugal su mi glavni favoriti, ali je Italija pokazala da i na nju mora najozbiljnije da se računa“, istakao je Stojanović u razgovoru za ANadolu Agency (AA).

Stojanović je izneo utiske sa upravo završene turneje u Japanu na kojoj je rezervni sastav Srbije remizirao sa Jamajkom 1:1 i u okviru Kirin kupa izgubio od Japana sa 0:1.

“Turneja možda nije bila uspešna u rezultatskom smislu, ali sam zadovoljan onim što sam vidio na treninzima i na mečevima protiv Jamajke i Japana. Imali smo priliku da provjerimo mogućnosti igrača koji su debitovali za nacionalni tim. U septembru nas očekuju izuzetno bitni izazovi protiv Luksemburga i Republike Irske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i siguran sam da selektor Dragan Stojković i njegovi saradnici sada imaju jasniju sliku na koga od ovih momaka mogu da računaju i za naredno okupljanje. Posebno mi je drago što su stariji igrači dali primer mlađima kako se ponaša i ophodi prema obavezama u reprezentaciji Srbije“, navodi nekadašnji golman Crvene zvezde s kojom se 1991. godine popeo na krov Evrope.​​​​​​​

U reprezentaciji je bilo mnogo igrača koji nastupaju ili su do skoro nastupali u Super ligi Srbije.

“Htio bih da se zahvalim svim momcima koji su se odazvali pozivu i branili boje reprezentacije na izuzetno napornoj turneji u Japanu. Bili su sve vrijeme izloženi specifičnim uslovima u hotelu, bukvalno izolovani od sveta i sve su to junački izdržali. Nije bilo ni najmanjeg incidenta. Naprotiv, nisu skidali osmehe sa lica. Bilo je druženja, pošalica, a na treninzima i utakmicama dali su svoj maksimum u ovom trenutku. Ne treba zaboraviti da su desetak dana pre okupljanja završili svoja prvenstva i da su umjesto turneje mogli da uživaju negde na moru sa svojim porodicama“, zaključio je direktor reprezentacije Srbije.​​​​​​​

belgijaeuro 2020srbijastevan stojanovic
KOMENTARI

KOMENTARI