Sport Centar

Stižu i aktualni evropski prvaci: Sarajevo Open 2019. u junu u glavnom gradu BiH

Odbojkaški klub invalida Fantomi od 7. do 9 juna organizira tradicionalni 18. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2019".

Stižu i aktualni evropski prvaci: Sarajevo Open 2019. u junu u glavnom gradu BiH

Odbojkaški klub invalida Fantomi od 7. do 9 juna organizira tradicionalni 18. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2019”.

Za ovogodišnji turnir OKI Fantomi najvili su učešće deset ekipa, među kojima i aktualnog evropskog prvaka, selekciju Rusije.

– Ove godine bilo je jako puno ekipa koje su željele učestovati na turniru, međutim nismo mogli pozvati sve zainteresovane – objasnio je direktor kluba Mirsad Mirojević.

Navodi kako ni ovogodišnja smotra najboljih ekipa u sjedećoj odbojci ne bi bila moguća bez finansijske podrške Međunarodne organizacije za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF- a).

Ta organizacija je u proteklih dvadeset godina donirala BiH preko 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

– Sport, biti dio kluba, jedan je od najboljih procesa resocijalizacije žrtava mina. Mi u ITF-u duboko vjerujemo da ovaj klub (Fantomi) itekako rade sa žrtvama i pomažu im da se osjećaju društveno korisnima – kazao je predstavnik ITF-a Roman Turšič.

Kapiten OKI Fantoma, reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, Mirzet Duran kaže kako se ovaj klub prethodna četiri mjeseca pripremao za turnir, te da će dati sve da titula ostane u glavnom gradu BiH.

Iz OKI Fantoma pozvali su sve osobe sa invaliditetom da im se priključe, da dođu na turnir i na njihovim primjerima vide da fizički nedostaci nisu prepreke za bogat društveni život.

okfantomisjedeca odbojka
KOMENTARI

KOMENTARI