Sport Centar

Stigli u Split na ljekarske preglede: Omeragić i Ignjatov pred potpisom za Hajduk

Splitski Hajduk je pikirao na dvojicu mladih makedonskih nogometaša Vardara iz Skoplja.

Stigli u Split na ljekarske preglede: Omeragić i Ignjatov pred potpisom za Hajduk

Splitski Hajduk je pikirao na dvojicu mladih makedonskih nogometaša Vardara iz Skoplja.

Članovi su makedonske U-19 selekcije, došli su u Split na razgovore i ljekarske preglede, pa se očekuje i službena objava, pripremaju se ugovori na dvije plus jedna godina.

Azer Omeragić je napadač, a Leonid Ignjatov ofanzivni vezni, a u domovini ih smatraju „biserima nogometa u Sjevernoj Makedoniji”.

Zasad je sigurno da Omeragić treba ostati u Hajduku, dok je oko Ignjatova, kako piše Slobodna Dalmacija, situacija još upitna pa ne treba žuriti s objavom.

Kako potvrđuju pak iz Skoplja, Hajduk je iskoristio nesnalaženje u Vardaru, krizu u redovima najvećeg makedonskog kluba, ponudio dolazak dvojici najvećih talenata i oni su se našli u Poljudu.

Otac Omeragića također je svojevremno bio u kombinacijama da dođe u Hajduk, bilo je to 1996. U doba kad je u Poljud dolazio Goce Sedloski, bilo je govora i o Masaru Omeragiću koji je bio vezni igrač, a evo sada mu je sin Azer u Hajduku.

Omeragić i Ignjatov (ako i on ostane) provest će neko vrijeme u redovima druge ekipe, ali s naznakama da se što prije probiju prema prvom sastavu.

Hajduk je odavna tražio i crpio talente na makedonskom području, dovoljno se sjetiti Vanče Balevskog iz Vardara koji je bio veličina u jugo-ligi i priključio se zlatnoj generaciji „bijelih” 1975., pa Mirko Petrov, Dragi Setinov. Kasnije su u HNL-u Goce Sedloski i Igor Đuzelov ostavili trag, Miro Weiss… Pomagala je Hajduku stara skopska veza Hari Ujkanović. Nedavno je Mirko Ivanovski bio napadač, došao iz Slavena.

Sad je ovaj dvojac Omeragić – Ignjatov na meti izravno nakon što se Hajduk sreo s Vardarom u siječnju u Antalyji (3:1), tamo je sve počelo. Hajduk se zadnjih mjeseci okreće boljem češljanju regije, u prvu postavu je zimus stigao mladi reprezentativac BiH Nihad Mujakić, a interesantan Splićanina je ovog ljeta i Darko Todorović.

azer omeragicnkhajduk
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz