Sport Centar

Štićenici Dječijeg doma Bjelave učestvovali u najljepšoj sportskoj priči u BiH

SIM turneja radosti nastavila je uveseljavati najmlađe u Bosni i Hercegovini te je ovom prilikom, kroz projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ obradovala sve uzraste štićenika Dječijeg doma Bjelave igrama bez granica.

Štićenici Dječijeg doma Bjelave učestvovali u najljepšoj sportskoj priči u BiH

Povod druženja bilo je otvaranje igrališta za najmlađe koje je ovom prilikom obnovljeno uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

„Zahvaljujući Američkoj agenciji za međunarodni razvoj USAID i Sportskim igrama mladih, u prilici smo da danas zaokružimo i planirani dio obnove našeg Doma upravo ovim igralištem s obzirom da je ove godine naša zgrada dobila novo ruho, te je upravo ovo bio dio koji nam je nedostajao. Ukrašen je i adaptiran dio koji se odnosi na djecu predškolskog uzrasta te smatram da je Dom mnogo ljepši nego što je bio u prethodnom periodu te da će sve ovo mnogo značiti našim najmlađima i da će im ovo biti mjesto gdje će provoditi najljepše trenutke“ izjavio je Direktor Doma “Bjelave” Saudin Đurđević.

Mališani su danas svoj školski čas danas proveli u zabavi, smijehu te su s nestrpljenjem iščekivali igru u obnovljenom igralištu.

„Zadovoljstvo nam je družiti se danas sa štićenicima Dječijeg doma Bjelave i drago nam je da je uz finansijsku podršku USAID-a obnovljeno igralište za najmlađe te im je omogućena ljepša i sigurnija igra. Cilj projekta „Fer igra za fer djetinjstvo“, koji Igre provode na terenima, je promovisati fer plej, prijateljstvo, solidarnost, toleranciju i sve lijepe stvari koje čine djetinjstvo i mišljenja smo da sva djeca zaslužuju jednaku šansu za sretno odrastanje“ istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik organizacionog odbora Sportskih igara mladih u BiH.

Djelatnost Dječijeg doma Bjelave odnosi se prije svega na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja sa djecom do šest mjeseci starosti. Korisnici usluga Doma su djeca do navršenih 18 godina života, a na prijedlog Centra za socijalni rad, Dom prima i djecu kojoj je potrebno obezbjediti završetak započetog školovanja.

bjelavesim
KOMENTARI

KOMENTARI