Sport Centar

Starčević otkrio šta je presudilo da preuzme Radnik: Veliki rezovi bi samo naškodili ekipi

Mladen Žižović je nakon utakmice sa Sarajevom napustio klupu bijeljinskog Radnika, te postao novi trener Zrinjskog, gdje je predstavljen danas.

Starčević otkrio šta je presudilo da preuzme Radnik: Veliki rezovi bi samo naškodili ekipi

Mladen Žižović je nakon utakmice sa Sarajevom napustio klupu bijeljinskog Radnika, te postao novi trener Zrinjskog, gdje je predstavljen danas.

Predstavljen je i u Bijeljini njegov nasljednik, a u pitanu je Slobodan Starčević, koji e danas obratio javnosti pred velikim brojem pripadnika sedme sile.

Vaš dolazak u velikom broju na ovu konferenciju pokazuje kakvu važnost ima Radnik. Zahvaljujem se Upravi Radnika koji su stupili sa mnom u kontakt i povjerili mi na vođenje ekipu. Raduje me što sam došao u jedan organizovan klub, kvalitetan tim i nadam se da ću nastaviti raditi ono što je radio moj prethodnik Mladen Žižović. Želim održati Radnik na ovom mjestu i podiži ljestvicu još više i pokušati ući u sam vrh bh. fudbala”, rekao je Starčević, koji je optimističan pred preuzimanje ekipe.

“Radnik je pokazao da se može boriti za Evropu, koju je ovog ljeta kvalitetno igrao. Nije imao sreće, a uz to iskustvo ćemo pokušati ponoviti taj uspjeh.”

Ističe da jako dobro poznaje ekipu, te da je to bio jedan od glavnih razloga da pristane na ovaj posao.

“Ekipu poznajem tri-četiri godine. Te su utakmice s njim uvijek bile neizvjesne. Gro igrača je ostao isti. Pratio sam na pauzi igre Radnika i upoznat sam s kvalitetom koja postoji. Jedna od stvari koja je bila presudna da dođem u Bijeljinu je što poznajem ekipu Radnika”, kaže Starčević.

Dodao je kako u jesenjem dijelu prvenstva neće praviti velike rezove u ekipi, pošto bi joj to samo naškodilo.

“Ono što je krasilo Radnik jeste jedan način igre koji ovakva ekipa može da praktikuje. U ovom kratkom periodu od tri utakmice, neki veliki rezovi bi nanijeli samo štetu ekipi, tako da nećemo sada puno mijenjati. Ekipa je tako selektovana i to je nešto što bi trebalo i nastaviti te održavati taj trend.”

“Ja kao trener volim da me kritikuju, jer ćemo tako biti još bolji i jači. Uz takav uzajaman pristup možemo donijeti samo dobro Radniku i sportu.”

Otkrio je i kako neće tražiti velike promjene u stručnom štabu, kojem je pridodat samo Duško Stajić.

“Stručni štab je ostao isti, pridodali smo samo Duška Stajića iz mlađih kategorija. Kada dođe zimska pauza moćda čemo ići dalje u rekonstrukciju”, zaključio je Starčević, koji je posljednji angažman imao u Krupi.

TABELA PLBIH

fkradnikslobodan starcevic
KOMENTARI

KOMENTARI