Sport Centar

Šta bordo navijači mogu očekivati od novog načelnika: Mandić želi evropske utakmice na Koševu

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo sa velikim zanimanjem su pratili pregovore sa rukovodstvom Općine Centar u vezi stadiona Asim Ferhatović Hase.

Šta bordo navijači mogu očekivati od novog načelnika: Mandić želi evropske utakmice na Koševu

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo sa velikim zanimanjem su pratili pregovore sa rukovodstvom Općine Centar u vezi stadiona Asim Ferhatović Hase.

Podsjetimo, čelnici bordo kolektiva su krajem mjeseca odbili prijedlog ugovora Općine o korištenju stadiona, uz obrazloženje da je dostavljena verzija neprihvatljiva jer “ne uvažava najvažnije primjedbe kluba”.

Također su iz FK Sarajevo poručili kako će nakon lokalnih izbora biti otvoreni za nastavak pregovora o ovoj temi.

No, glasači u Centru su jučer odlučili da dosadašnjeg načelnika Nedžada Ajnadžića zamijeni Srđan Mandić i sada se mnogi bordo fanovi pitaju šta to znači u kontekstu pregovora oko Koševa. Stoga nije loše da se podsjetimo šta je kandidat Naše stranke obećao nekoliko sedmica uoči izbora, upravo po pitanju Olimpijskog stadiona:

“Ja se sjećam 1982. godine, kada su Sarajevo i Željo na ovom stadionu igrali pred rekordnih 55.000 gledalaca, a ja, tada kao klinac, jedva izvukao živu glavu. Sjećam se i osamdesete godine, kada je Sarajevo igralo svoju utakmicu Kupa UEFA protiv Hamburgera,… Sjećam se i 8. februara 1984. kada sam na ovom stadionu gledao otvaranje naših Zimskih olimpijskih igara. Sjećam se i 1997. godine kada je reprezentacija BiH savladala Dansku sa 3:0, a te iste godine bio je koncert U2 na ovom stadionu. Moja generacija imala je privilegiju da ima prekrasne uspomene sa ovog stadiona i naša je obaveza da današnjoj mladosti omogućimo da stvara svoja sjećanja i uspomene na Koševu”, kazao je Mandić te naglasio:

“Opštinska administracija će ispoštovati odluku Opštinskog vijeća koja podrazumjeva izradu projektnog zadatka te raspisivanje međunarodnog javnog konkursa za izbor najboljeg arhitektonsko-urbanističkog rješenja koje podrazumjeva modernizaciju stadiona Koševo. Naše ruke i naše namjere su čiste, bez figa u džepu i bez ikakvih ultimatuma kada je u pitanju FK Sarajevo, naš ključni partner u rješavanju ovog problema. Očekujemo također pomoć Fudbalskog saveza BiH i Vlade Kantona Sarajevo. Želimo ponovo evropske utakmice na Koševu, želimo da reprezentacija BiH ovdje igra svoje utakmice. Želimo ponovo ovdje muzičke spektakle i zašto se ne nadati ponovnom otvaranju ZOI”, kazao je Mandić.

fksarajevosrdjan mandicstadion asim ferhatovic hase
KOMENTARI

KOMENTARI

Normalan
Gost

E što ga pritisnu scsport ovim prisjećanjem… Gotovo, sad mora napravit bolji stadion da ga renta nguyenu.

SVI PORTALI SU NJIHOVI!
Gost

JEBO VAM ON MATER REDAKCIJO I KOMPLET NJIHOVA STRANKA!MOZE LI BAREM OVDJE BEZ VLASKOG BOTOVANJA NAJJEBO VAM SE ON MATERE!

wpDiscuz