Sport Centar

Šta hoće sin Milorada Dodika i zašto provocira Duška Vujoševića?

Prije nekoliko dana novi selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević uputio je otvoreno pismo bh. javnosti u kojem je izrazio zadovoljstvo što će preuzeti ekipu Zmajeva te također dodao:

"Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo. Uvijek sam s radošću dolazio u taj grad, i kada sam vodio utakmice, i kada nisam. A Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najljepših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji. Jedinstvenoj i lijepoj zemlji u kojoj sam se rodio i čiji nestanak je za mene veoma bolan".

Šta hoće sin Milorada Dodika i zašto provocira Duška Vujoševića?

Pismo, iako očito sročeno s najboljom mogućom namjerom, ipak, nije svima leglo najbolje, a pogotovo Igoru Dodiku, generalnom menadžeru Igokee iz Aleksandrovca i sinu predsjednika RS Milorada Dodika.

S evidentnim ciljem da uvrijedi i provocira, Igor je na svom Twitter nalogu napisao:

“Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, okrnjenom srcu državne zajednice ‘bih'”.

Šta je, ovdje, Igor Dodik zapravo htio reći? Uz ton ironije, sin prvog čovjeka manjeg entiteta BiH u ovoj poruci otkriva kako, za početak, ne može da se pomiri s činjenicom da je crnogorski stručnjak, koji je pritom godinama živio i radio u Srbiji te najveće uspjehe ostvario s beogradskim Partizanom, odlučio preuzeti omraženu ekipu njegovog oca Milorada, reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Također, uz ruganje samom Vujoševiću i njegovom emotivnom pismu, Dodik junior bez zadrške pridodaje i pljuvanje po Sarajevu, kojeg naziva “okrnjenim srcem državne zajednice BiH”.

Da, Sarajevu, glavnom gradu države u kojoj Igor Dodik živi više nego odlično. A tu istu Bosnu i Hercegovinu je nazvao “državnom zajednicom”?! Iako je BiH – država, a ne zajednica država, a njen dio, koji Igor Dodik u svojim maštarijama zamišlja kao državu, ustvari je entitet. I to on sigurno dobro zna.

No, očito je Igor Dodik odlučio igrati po provjerenoj matrici na osnovu koje njegov otac dobija političke poene – vrijeđaj i ponižavaj BiH, iako živiš na njen račun. Jer, upravo Igokea, klub čiji je generalni menadžer, imala je privilegiju igrati prestižnu ABA ligu i ugostiti bivše evropske prvake poput Cibone, Splita i Partizana zahvaljujući samo jednoj činjenici – što je prvak Bosne i Hercegovine. Da je, recimo, Igokea samo šampion RS, to bi, u ovom konkretnom slučaju, bilo validno kao i da je prvak neke afričke državice – ne bi mogla igrati evropske kupove i ABA ligu.

Igor Dodik i Igokea, dakle, trebaju biti zahvalni BiH. Isto kao i Igorov otac Milorad Dodik, koji ponovo pokušava vlastiti neuspjeh i ekonomski krah manjeg entiteta prikriti novcem od BiH, tačnije novom tranšom kredita MMF-a koja stiže na naš državni račun.

Da nije te iste države, Igor sigurno ne bi bio generalni menadžer “nečega”, isto kao što u životu vjerovatno ništa ne bi ni postigao da mu otac nije Milorad Dodik, koji ga je svojevremeno postavio za direktora jedne fabrike obrazlažući to riječima:

“Bolje da radi nešto, nego da se drogira”.

Ne, u nekoj drugoj soluciji, Igor bi bio tamo gdje je veliki dio njegove generacije, na birou za zapošljavanje, a što je isto, u stvarnom svijetu, “omogućio” njegov otac Milorad.

I onda taj Igor Dodik uzima sebi za pravo da vrijeđa Bosnu i Hercegovinu, da provocira novog selektora naše reprezentacije Duška Vujoševića. Čovjeka za kojeg će svi, koji ga poznaju, reći da u sebi nema ni trunku nacionalizma i da prezire sve vrste podjela na osnovu kojih su Milorad Dodik i ostali kvazi-političari godinama pljačkali narod.

S druge strane, Duško Vujošević je apolitičan tip, sportista od glave do pete, koji je baš u pomenutom pismu naglasio kako ga ne zanimanju “politička olajavanja i opanjkavanja”. I kojeg svi mi, kojima je sport u srcu, raširenih ruku dočekujemo u našoj državi, Bosni i Hercegovini.

O Dušku Vujoševiću i njegovom pedagoškim metodama već bi se dalo pričati na drugi način. Ali, recimo ovako – takav “pedagog” dobro bi došao Igoru Dodiku.

aba ligadusko vujosevicigor dodikkkigokeakkpartizanmilorad dodik
KOMENTARI

KOMENTARI

Samkodk
Gost

Nebitan lik u svakoj normalnoj drzavi bi bio u zatvoru samo kod nas moze da prica gluposti.

Fahrudin Sarajlic
Gost

Ah ,tako je to, kad se Pravoslavni Bosnjaci prave da su Srbijanci,moj Dodice,pa prije cu ja postat zensko,nego ti Srbijanac hehehehe retardu jedan

Gost
Gost

Pravoslavni bosnjaci, a odakle vi govorite srpskim jezimom ako vam preci nisi bili Srbi.

Jako al bas jako naljuceni Bosanac
Gost
Jako al bas jako naljuceni Bosanac

Kojim srpskim HAJVANU JEDAN?PA CRNOGORAC vam je napisao “SRPSKI JEZIK”, A IZMEDJU ostalog osta zabiljezeno da je reko i ovo: Iduci BOSANSKIM selima, pisao sam i sakupljao reci buducega SRPSKOGA JEZIKA”…emancipuj se pa se onda preseravaj HAJVANU i glupane jedan.Takvi ne zasluzuju postovanje.

EdoT
Gost

Dule Vujošević šalalala

asja
Gost

Halo čovjek je narkoman!!!

Igore zmiju ga loma
Gost

sta ce Igor, dzaba mu sve kad je papak iz laktasa kompleksi su čudo! Svi bi oni voljeli da su u Sarajevu nego u sto i jednoj Banja Luci.

Horoz
Gost
Glupost je reagovati na twiteranja sasvim nebitnog lika i davati mu na vaznosti. On vam baci mamac a vi kao lipljenovi skacete. Junior Dodick kao i caca mu je psihopata zeljan paznje i profitira od hajke medija. To se zove promocija. Ignorisati i samo ignorisati, to im je najveca kazna. P.S. Dragi Muamere, razumijem sto si htio reci ovim tekstom ali ti moram reci da sam razocaran nivoom tvoje neobavijestenosti ,politicke nepismenosti i nepismenosti uopce. Kazes da bi Entitet R.S. bio na nivou africkih drzavica. ????? Da Entitet R.S. kojim slucajem nije clan KS BiH onda Igokea ne bi mogla… Čitaj više »
Doda
Gost

Jo Muamera šo ga Dodik junior nasikira haha

wpDiscuz