Sport Centar

Srbijanski mediji oštro izvrijeđali Nurkića jer je nosio majicu sa imenima heroja BiH

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić pojavio se na utakmici protiv Denvera u majici na kojoj su ispisana imena heroja Armije BiH koji su dali živote u borbi za domovinu, a njegov potez ošto su osudlili srbijanski mediji.

Srbijanski mediji oštro izvrijeđali Nurkića jer je nosio majicu sa imenima heroja BiH

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić pojavio se na utakmici protiv Denvera u majici na kojoj su ispisana imena heroja Armije BiH koji su dali živote u borbi za domovinu, a njegov potez ošto su osudlili gotovo svi srbijanski mediji.

Na Jukinoj majici pored grba sa ljiljanima bila su ispisana imena Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hodžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta Zajke, Envera Šehovića, Adila Bešića i Nesiba Malkića.

Srbijanski tabloid Informer, zbog ovoga je Nurkića izvrijeđao, nazvao ga “balijom”, a pomenute pripadnike Armije BiH nazvao “zločincima i ubicama Srba”, uz naslov “SKANDALČINA U NBA! Balija Jusuf Nurkić VELIČAO ZLOČINCE I UBICE SRBA!”.

“Nema sumnje da je želeo da isprovocira Srbe i Nikolu Jokića, koji je ostao hladan kao špricer i “strpao” Blejzersima 29 poena, šteta samo što Denver nije pobedio”, navedeno je u tekstu.

jusuf nurkicportland trail blazers
KOMENTARI

KOMENTARI

Roberto Karlos
Gost

Gigant. Svaka cast momak. Zelim ti brzo ozdravljenje.

Sa2
Gost

Informer je Vucicev Potral… pametnom dosta

Cera
Gost

Cuj Balija…Pleme Im hebem fasisticko-nacionalisticko…Fuj gadovi..Armija BiH da se nezaboravi🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦

wpDiscuz