Sport Centar

Sramota Igokee, ali i kompletne ABA lige: Zašto u Laktašima nije odata počast Sabitu Hadžiću?

Utakmice Prvenstva BiH za košarkaše, odigrane proteklog vikedna, počele su odavanjem počasti preminulom Sabitu Hadžiću minutom šutnje.

Sramota Igokee, ali i kompletne ABA lige: Zašto u Laktašima nije odata počast Sabitu Hadžiću?

Utakmice Prvenstva BiH za košarkaše, odigrane proteklog vikedna, počele su odavanjem počasti preminulom Sabitu Hadžiću minutom šutnje.

Povodom smrti legendarnog igrača sarajevske Bosne i dugogodišnjeg selektora Bosne i Hercegovine oglasili su se i brojni sportski radnici, ne samo iz naše zemlje, već cijelog regiona, koji su također putem društvenih mreža izrazili žaljenje zbog odlaska velikana košarkaškog sporta na prostorima bivše Jugoslavije.

Stoga je zaista sramotna odluka čelnika Igokee da prije jučerašnje utakmice sa Crvenom zvezdom u Laktašima, u okviru 21. kola ABA lige, ne bude upriličena minuta šutnje za popularnog Sabeta.

Zbog čega? Da li se Hadžić nekada zamjerio nekome iz laktaškog kolektiva? Koliko je svima poznato, tokom svog selektorskog mandata Sabe je nerijetko u reprezentaciju pozivao igrače Igokee, često bio i gost na utakmicama ovog kluba iz manjeg entiteta. Nikad ružne riječi, nikad nijednog razloga za bilo kakav animozitet…

Ovdje ne bi trebalo biti važno ni to što je alfa i omega aktuelnog prvaka BiH Milorad Dodik. On je političar, a ovo je sport. I to sport koji Dodik voli. Sport kojem je Sabe dao cijeli život.

Da smo jasni, krivicu snosi i rukovodstvo ABA lige. Sabit Hadžić je legenda bosanskohercegovačke, ali i regionalne košarke, bio je član prvog jugoslovenskog kluba koji se popeo na tron Starog kontinenta, ali i “bronzane” reprezentacije Jugoslavije sa Olimpijade u Los Anđelesu 1984. godine… Najmanje što su u ABA ligi mogli uraditi jeste da donesu uredbu o minuti šutnje u njegovu čast. To što nisu valjda dovoljno govori kakvi košarkaški “znalci” danas odlučuju o budućnosti košarke ovog dijela Evrope.

kkcrvenazvezdakkigokea
KOMENTARI

KOMENTARI

nije bitno
Gost

Kada su to cetnici marili za bilo koga ili bilo sta. To su pra-ljudi, poluzivotinje.

Roki
Gost

Nisu odali počast minutom šutnje jer je bio musliman i jer se zove Sabit. Nema tu neke pameti.

Abzurdistan
Gost

Šta očekivati od dzikana…

Šumska je izdrkotina
Gost

Oooooooojjjj Vlaaaaasiiiiii
Pogan je To narod

ibro
Gost

puna dvorana u laktasima, domaci klub igokea nema podrske. kada se tekma lomila, domaci su zvizdali svojoj ekipi i od srca navijali za zvezdu. prvi dodik kao osnivac je nevoljko navijao za svoj klub jer igra protiv beogradske zvezde. toliki apsurd u dvorani, da svi navijaju za zvezdu a niko za svoj klub govori sve o njima. mrziti svoje, slaviti tudje je temelj svih problema. minuta sutnje je samo posljedica mentalno poremecenih stvari u laktasima.

wpDiscuz