Sport Centar

Spuštena zavjesa na FIS-GOL: Tri od četiri finala okončana sa jednim pogotkom u mreži

Nakon više od dvije sedmice okončan je tradicionalni sarajevski malonogometni turnir FIS-GOL.

Spuštena zavjesa na FIS-GOL: Tri od četiri finala okončana sa jednim pogotkom u mreži

Nakon više od dvije sedmice okončan je tradicionalni sarajevski malonogometni turnir FIS-GOL.

Pobjednik turnira je ekipa Zamm MC koja je u finalu odlučujućim golom Alena Smajića sa 1:0 savladala tim Paja Taxija. U kategoriji omladinaca 2009. godište Željezničar je u finalu pobijedio ŠF Dar sa 1:0, dok je Sarajevo u kategoriji 2010. godišta istim rezultatom dobilo ŠF Derby.

Tri od četiri finala, završena su sa samo jednim pogotkom u mreži, što zorno ilustruje koliko je ekipama bilo važno osvojiti Fis i kakve smo utakmice mogli gledati.

Samo su veterani Centra bili ubjedljivi, savladavši rezultatom 5:1 “vršnjake“ iz Sensua.

Kod dječaka rođenih 2010. Sarajevo je golom Alena Karića, savladalo Školu fudbala Derby, dok je kod dječaka rođenih 2009. Željezničar, sjajnim pogotkom Armana Smječanina, slavio pobjedu protiv Škole fudbala Dar, također sa 1:0.

Prije finala dječaka, odigran je i finalni meč, veterana, u kojem Arsenijević, Lokmer, Omerbegović, Kurto i ostali, nisu dozvolili iznenađenje, te su slavili ubjedljivu pobjedu, uz dva pogotka Almira Kerle.

Poslastica večeri bio je meč Zamm MC-a i ekipe Paja Taxi. Za „zamovce“, ovo je ujedno i peto finale u posljednjih 12 mjeseci, a svih pet su riješili u svoju korist. Gdje god da se pojavi ekipa Muamera Muftića, na kraju i osvoji takmičenje, a tako je bilo i u Biznis ligi, Fair play ligi, zatim amaterskoj Ligi prvaka, te na turnirima u Olovu i sada u Fisu.

Igrač odlukle u ovom finalu, kao i mnogo puta do sada, bio je Alen Smajić, koji je u posljednjim sekundama meča sjajno pogodio za pobjedu.

Istina, Paja Taxi je u posljednjoj sekundi imao priliku za poravnanje sa 10 metara, ali udarac Vedada Kovača, koji je i uveo „taksiste“ u finale, odbranio je Mike Ristivojević.

Uslijedilo je veliko slavlje, koje je trajalo do duboko u noć.

Na Fisu su podijeljene i pojedinačne nagrade, tako je najbolji igrač kod seniora bio Nermin Spahović iz ekipe Paja Taxi, koji je odigrao fantastičan turnir, a sa 11 pogodaka u protivnilkim mrežama Amel Handžić je ponio epitet najboljeg strijelca, ostavivši iza sebe Ibrahima Hršumovića, koji je postigao devet golova.

Za najboljeg golmana, očekivano i zasluženo, prograšen je Mike Ristivojević, koji u eliminacionoj fazi nije primio nijedan pogodak.

Kod veterana, svi oni koji su gledali utakmice, složit će se kako je Branislav Arsenijević zaslužio epitet najboljeg igrača turnira, dok je za najboljeg čuvara mreže proglašen Asmir Zuko.

Najbolji strijelac u veteranskoj konkurenciji bio je Jasmin Ligata, koji je postigao 10 pogodaka, ostavivši iza sebe Elvedina Hasića, koji je dao gol manje.

FINALA:
2009: ŠF DAR – FK ŽELJEZNIČAR 0-1 (Arman Smječanin)
2010: ŠF DERBY – FK SARAJEVO 0-1 (Alen Karić)
Veterani: SENSU – FC CENTAR 1-5 (Kerla 2, Arsenijević, Kurto, Šahmanija – Mekić)
Seniori: ZAMM MC – PAJA TAXI 1:0 (Alen Smajić)

POJEDINAČNE NAGRADE:
DJEČACI 2010:
Najbolji igrač: OMAR HUREMOVIĆ
Najbolji golman: ADIN BOZALIJA
Najbolji strijelac: NIKOLA GRUJIĆ
DJEČACI 2009:
Najbolji igrač: ARMAN SMJEČANIN
Najbolji golman: AMAR FERIZAJ
Najbolji strijelac: ALDIAN KORORA
VETERANI:
Najbolji igrač: BRANISLAV ARSENIJEVIĆ
Najbolji golman: ASMIR ZUKO
Najbolji strijelac: JASMIN LIGATA
SENIORI:
Najbolji igrač: NERMIN SPAHOVIĆ
Najbolji golman: MILENKO RISTIVOJEVIĆ
Najbolji strijelac: AMEL HANDŽIĆ

fis gol
KOMENTARI

KOMENTARI