Sport Centar

Spursi doveli dva nova igrača, Musini Netsi dobili prava na reprezentativca Srbije

Poslije više od petnaest godina dominacije u Zapadnoj konferenciji NBA, San Antonio Spursi više nisu među favoritima, ali su potezima u subotu navečer uspjeli da drastično pojačaju rotaciju igrača – novi igrači "Mamuza" su Marcus Morris i DeMarre Carroll.

Spursi doveli dva nova igrača, Musini Netsi dobili prava na reprezentativca Srbije

Poslije više od petnaest godina dominacije u Zapadnoj konferenciji NBA, San Antonio Spursi više nisu među favoritima, ali su potezima u subotu navečer uspjeli da drastično pojačaju rotaciju igrača – novi igrači “Mamuza” su Marcus Morris i DeMarre Carroll.

Jedan od dvojice braće blizanaca Morris – Marcus, dolazi u Teksas kao slobodan agent, a u prethodnoj sezoni je igrao za Boston Celticse.

Igra na poziciji krilnog centra, a na 75 mečeva prošle sezone (53 kao starter) postizao je u prosjeku 13,9 poena i imao 6,1 skok za oko 28 minuta na parketu u prosjeku.

Doskorašnji krilni igrač Brooklyn Netsa DeMarre Carroll također je novi igrač Spursa – on je potpisao trogodišnji ugovor na 21 milion dolara, a u San Antonio je došao preko trejda tri tima, u kojem je u Washington Wizardse otišao Davis Bertans.

U Netse, ekipu za koju nastupa naš Džanan Musa, otišla su prava na dvojicu igrača koji igraju u Evropi – Aarona Whitea i srbijanskog reprezentativca Nemanju Dangubića.

brooklyn netsdemarre carrolldzanan musamarcus morrissan anatonio spurs
KOMENTARI

KOMENTARI