Sport Centar

Spremni ustupiti i hrvatskog reprezentativca: Liverpool pojačao ponudu za Koulibalyja

Novi prvak Engleske Liverpool odlučio je "podebljati" svoju ponudu za stopera Napolija Kalidoua Koulibalyja (29), te uz 60 miliona eura nudi i hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena (30), objavili su danas italijanski mediji.

Spremni ustupiti i hrvatskog reprezentativca: Liverpool pojačao ponudu za Koulibalyja

Novi prvak Engleske Liverpool odlučio je “podebljati” svoju ponudu za stopera Napolija Kalidoua Koulibalyja (29), te uz 60 miliona eura nudi i hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena (30), objavili su danas italijanski mediji.

No, upitno je hoće li to smekšati predsjednika Napolija Aurelia De Laurentiisa, koji traži 100 miliona eura za Koulibalyja. Defanzivac Napolija i Liverpoolov Virgil van Dijk slove za najbolje stopere na svijetu.

Dejan Lovren je u Liverpoolu od 2014. godine te je u 185 nastupa zabio osam golova, a nakon prošlosezonskog naslova u Ligi prvaka, ove je uzeo i englesku krunu, koju su navijači Redsa čekali 30 godina.

Lovrenu ugovor s Liverpoolom ističe za godinu dana, no u zadnje dvije sezone ima bitno manju minutažu u Redsima, te je skupio ukupno 33 nastupa. O Lovrenovu odlasku iz Liverpoola nagađalo se i prošlog ljeta, kada se pisalo da bi karijeru mogao nastaviti u Romi, ali je na kraju ipak ostao na Anfieldu.

I Manchester City želi u svojim redovima Koulibalyja te nudi 80 miliona eura, tvrde italijanski mediji.

dejan lovrenkhalidou koulibalyliverpoolnapoli
KOMENTARI

KOMENTARI