Sport Centar

Sporazum sa Igokeom izazvao lavinu negativnih komentara navijača banjalučkog Borca

Košarkaški klubovi Igokea i Borac jučer su potpisali sporazum o poslovno-sportskoj saradnji.

Sporazum sa Igokeom izazvao lavinu negativnih komentara navijača banjalučkog Borca

Košarkaški klubovi Igokea i Borac jučer su potpisali sporazum o poslovno-sportskoj saradnji.

Međutim, ovaj potez izazvao je mnoštvo negativnih komentara navijača banjalučkog kolektiva na društvenim mrežama, zbog čega je klub odlučio da se danas oglasi saopštenjem.

U saopštenju KK Borac se navodi:

“Dragi naši,

Navijači, simpatizeri, sponzori i svi ljubitelji Košarkaškog kluba Borac. Objava sportske saradnje košarkaških klubova Borac i Igokea izazvala je lavinu uglavnom negativnih komentara, uslijed čega osjećamo potrebu da se oglasimo kratkim saopštenjem.

Borac je prethodno nastupao u Prvoj ligi Republike Srpske i sa entuzijazmom svih njegovih članova uspio je da obezbijedi dovoljan budžet, formira respektabilan tim i plasira se u Premijer ligu BiH. Plasman u Premijer ligu BiH sve klubove iz nižeg ranga dovodi do razmišljanja da li će zaista i nastupati u Premijer ligi BiH ili ne, znajući da su za nastup u ligi i formiranje tima koji treba da se bori za gornji dio tabele potrebna značajna finansijska sredstva. Isto pitanje se postavilo i pred naš Klub. Klub nije bio u prilici da samostalno obezbijedi navedna novčana sredstva. Da smo donijeli odluku da ne igramo Premijer ligu, sigurno je da bismo se opet našli na meti kritika. Igokea je ponudila sportsku saradnju, finansijsku pomoć, koju nismo odbili jer nismo imali niti jedan razlog da to učinimo.

Klub je u potpunosti zadržao svoju samostalnost. Da napomenemo da su svi članovi Skupštine i Upravnog odbora Borca sve svoje obaveze prema Klubu obavljali volonterski, a isti trend će se nastaviti i ubuduće. Dakle, saradnja sa Igokeom nije opredijeljena bilo kakvim ličnim interesom, nego isključivo u cilju razvoja Kluba, košarke i osiguranja dobrih uslova za rad svim našim igračima i mlađim selekcijama.

Bez obzira na sportsku saradnju, sigurno je da ostaje snažan rivalitet na sportskim terenima između Borca i Igokee i u Klubu svi žive za trenutak da u jednom od narednih susreta u punom Boriku ostvarimo pobjedu i vratimo osmijeh na lice svim našim navijačima i simpatizerima.

Zajedno i u nove pobjede!”, saopštio je banjalučki klub.

kkborackkigokea
KOMENTARI

KOMENTARI