Sport Centar

Spominjao se kao meta Sarajeva: Kronaveter definitivno otpisan u Olimpiji

Slovenski mediji prenose kako je Mandarić otpisao najboljeg igrača slovenske lige i člana Olimpije Roka Kronavetra.

Spominjao se kao meta Sarajeva: Kronaveter definitivno otpisan u Olimpiji

Slovenski mediji prenose kako je Milan Mandarić, predsjednik Olimpije, otpisao najboljeg igrača slovenske lige i člana Olimpije Roka Kronavetra.

Olimpija je danas pod vodstvom novog trenera Roberta Pevnika otputovali na pripreme, međutim na spisku nije bilo Kronavetra te je sada sasvim sigurno da neće više biti član Olimpije.

Mariborčanin koji važi za jednog od najboljih igrača Prve lige Slovenije, koji se nalazi i na vrhu liste strijelaca, definitivno odigrao i svoju posljednju utakmicu u zelenom dresu.

Kako je naš portal najavio, Kronaveter je bio meta FK Sarajeva te se nakon ovih dešavanja može očekivati da će Bordo klub pokušati angažovati ovog sjajnog fudbalera.

Ove sezone je za Olimpiju 32-godišnji fudbaler odigrao 23 utakmice na svim takmičenjima, gdje je postigao 12 golova uz 4 asistencije i sigurno bi važio za veliko pojačanje ukoliko bi se dogovorio sa Bordo timom.

Na pripreme sa ekipom nije otputovao ni bivši fudbaler Sarajeva i Zrinjskog Rijad Kobiljar, koji je vjerovatno završio svoju epizodu u Ljubljani.

fksarajevoolimpija ljubljanarok kronaveter
KOMENTARI

KOMENTARI