Sport Centar

Spektakl u finalu Red Bull Cliff Divinga: Hunt i Jimenez pobjednici nadmetanja u Mostaru

Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon vratolomnih skokova sa Starog mosta u Neretvu danas su Britanac Gary Hunti Meksikanka Adriana Jimenez, javlja Anadolu Agency (AA).

Spektakl u finalu Red Bull Cliff Divinga: Hunt i Jimenez pobjednici nadmetanja u Mostaru

Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon vratolomnih skokova sa Starog mosta u Neretvu danas su Britanac Gary Hunt i Meksikanka Adriana Jimenez, javlja Anadolu Agency (AA).

Akrobatskim skokovima sa Starog mosta s visine od 27 metara među 14 muškaraca šampionsku titulu u Mostau po drugi put je osvojio Britanac Gary Hunt, a drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Michael Navratil dok se za treće mjesto izborio Catalin Preda.

U tijesnoj utrci među 7 najboljih skakačica svijeta titulu najbolje spektakularnim skokom od 21 metra sa Starog mosta osvojila je Adriana Jimenez, a drugo mjesto Rhiannan Iffland, dok se za treće mjesto izborila Jessica Macaulay.

Ovogodišnje prvenstvo je deseto jubilarno po redu i najveće dosad, a najbolji svjetski skakači skokovima s UNESCO-ovog spomenika odredili su svoj put do posljednjeg natjecanja za šampionsku titulu svijeta u Polignano a Mare na jugu Italije 23. septembra ove godine.

Spektakl u finalnom takmičenja najboljih svjetskih skakača na Starom mostu, koji Mostar i BiH stavlja u centar svjetske javnosti, počelo je u 12 sati, a pratilo ga je uživo na tisuće ljudi, te putem medija nemjerljivo veći auditorij.

adriana jimenezgary huntred bull cliff diving
KOMENTARI

KOMENTARI