Sport Centar

Spektakl na Tušnju za 100. rođendan: Stiže Dinamo, Slobodi otvorena vrata za veliku saradnju

Fudbalski klub Sloboda ove godine obilježava stotinu godina postojanja, a rukovodstvo kluba se potrudilo da na Tušanj dovede regionalnog velikana - Dinamo Zagreb, s kojim će Tuzlaci odigrati prijateljski meč, prenosi Faktor.

Spektakl na Tušnju za 100. rođendan: Stiže Dinamo, Slobodi otvorena vrata za veliku saradnju

Fudbalski klub Sloboda ove godine obilježava stotinu godina postojanja, a rukovodstvo kluba se potrudilo da na Tušanj dovede regionalnog velikana – Dinamo Zagreb, s kojim će Tuzlaci odigrati prijateljski meč, prenosi Faktor.

Tu informaciju je potvrdio i novi sportski direktor kluba iz grada soli Ademir Smajlović.

“Utakmica sa Dinamom će biti odigrana. Predsjednik kluba Sead Kozlić je postigao dogovor. Ostalo je još samo da utvrdimo termin, datum koji bude odgovarao gostima”, rekao je Smajlović za Faktor.

Smajlović je dodao da bi to novom – starom prvaku Hrvatske mogla biti generalna proba pred evropske utakmice, a Slobodi se, kaže, otvaraju vrata za veliku saradnju.

“Dinamo je maksimalno korektan. Sve troškove će oni snositi. Slobodi su otvorena sva vrata na Maksmiru za veliku saradnju”, govori Smajlović.

Sloboda je u subotu na Tušnju savladala Sarajevo sa 2:1. Prije tog meča u pojedinim medijima pojavila se informacija da bi se Tuzlaci na kraju sezone mogli rastati s trenerom Zlatanom Nalićem, što je daleko od istine.

“Što se tiče trenera Zlatan Nalić ima našu apsolutnu podršku. To je stav kluba”, jasan je Smajlović.

TABELA PLBiH

ademir smajlovicfkslobodagnk dinamo zagreb
KOMENTARI

KOMENTARI