Sport Centar

Specijalna partija bilijara: Potpredsjednik FBiH posjetio Sanjina Pehlivanovića

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović posjetio je jučer Bilijarski klub „Predator“ u Sarajevu gdje se sastao sa višetrukim evropskim prvakom Sanjinom Pehlivanovićem.

Specijalna partija bilijara: Potpredsjednik FBiH posjetio Sanjina Pehlivanovića

Petnaestogodišnji Pehlivanović iza sebe ima izuzetne rezultate. Juniorski je prvak BiH, četverostruki prvak Evrope, a na nedavno održanom svjetskom juniorskom prvenstvu u Šangaju osvojio je treće mjesto, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika FBiH.

Potpredsjednik je ovom mladom talentiranom sportisti uputio iskrene čestitke na dosadašnjim izvanrednim rezultatima, te mu zaželio mnogo uspjeha u daljim takmičenjima.

Istakao je kako je Sanjin jedan od primjera da naša zemlja raspolaže talentiranim mladih ljudima iz oblasti sporta, koji bi mogli postići znatno više ukoliko im i nadležne institucije pruže potrebnu pomoć.

“Naša je obaveza podržavati mlade i perspektivne sportiste u našoj državi, jer su oni naši najbolji ambasadori”, poručio je potpredsjednik Dunović koji je uručio finansijsku pomoć ovom mladiću za odlazak na evropsko prvenstvo u Holandiji koje počinje 28. jula.

Odigravši prijateljsku partiju bilijara s potpredsjednikom, Pehlivanović se zahvalio na ukazanoj podršci i pomoći te istakao da će Bosnu i Hercegovinu predstaviti u najboljem svjetlu

bilijarmilan dunovicsanjin pehlivanovic
KOMENTARI

KOMENTARI