Sport Centar

Specijalna olimpijadea PARALLEL: Upriličena zabava “Moj sretni dan s Bonijem”

U organizaciji Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli "MEDICUS" i podorganizacije Bošnjačke zajednice kulture "PREPOROD", jučer je u JU Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i fizičkom razvoju Tuzla održana zabava pod nazivom "Moj sretni dan s Bonijem", u okviru projekta Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade "PARALLEL". 

Specijalna olimpijadea PARALLEL: Upriličena zabava “Moj sretni dan s Bonijem”

U organizaciji Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” i podorganizacije Bošnjačke zajednice kulture “PREPOROD”, jučer je u JU Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i fizičkom razvoju Tuzla održana zabava pod nazivom “Moj sretni dan s Bonijem”, u okviru projekta Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade “PARALLEL”. 

Nakon velikih uzbuđenja tokom novogodišnjih praznika, za djecu s poteškoćama slijedi relativno miran period.

“Cilj zabave pod nazivom “Moj sretni dan s Bonijem” je da djeci pokažemo da na njih ne zaboravljamo poslije praznika. Ovo je tek početak. Za današnju zabavu moramo se zahvaliti firmi Bony d.o.o. koja je i generalni pokrovitelj uz firmu Edo Slad d.o.o. iz Gračanice”, saopšteno je iz Organizacionog odbora.
Osmijeha na licu i dobre atmosfere ne manjka, što potvrđuju i slike iz Zavoda:

“Maksimalno smo se potrudili da napravimo lijepu zabavu djeci i nadam se da smo u tome uspjeli. Po polasku smo dobili lijepe komentare i hvalospjeve za sve urađeno. Svakako da i mi njima dugujemo zahvalnost na velikoj podršci i susretljivosti tokom pripreme.”

“Mi sa ovim ne stajemo. Do aprila nas očekuje još mnogo aktivnosti. Sljedeće sedmice nam startaju i treninzi na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport koje će voditi studenti ovog fakulteta. Krajem februara počinju radionice, edukacije, onda imamo Svjetski dan osoba sa Down sindromom 21. marta i na kraju završna manifestacija od 23. do 26. aprila”, dodali su Organizatori.

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade “PARALLEL” se realizuje od 23. do 26. aprila, a već od decembra 2018. godine organizuju se različite predaktivnosti. Slogam projekta je: BUDI DRUGačiji i pruži nam ruku jer i naš život ima svoju priču!

specijalna olimpijada parallel
KOMENTARI

KOMENTARI