Sport Centar

Spars i Široki večeras mogu izboriti finale, Zrinjski i Sloboda pod imperativom pobjede

Košarkaši Zrinjskog večeras će ugostiti ekipu Sparsa u drugom susretu polufinalne serije domaćeg prvenstva.

Spars i Široki večeras mogu izboriti finale, Zrinjski i Sloboda pod imperativom pobjede

Košarkaši Zrinjskog večeras će ugostiti ekipu Sparsa u drugom susretu polufinalne serije domaćeg prvenstva.

Nakon poraza u Sarajevu proteklog vikenda Plemići su pred imperativom pobjede koja im osigurava odlučujuću treću utakmicu i produžuje nadu u odbranu naslova prvaka BiH.

– Utakmicu u Sarajevu većim dijelom smo korektno odigrali, bili smo u rezultatskom egalu, međutim koštao nas je loš period u trećoj četvrtini. Lošim otvaranjem drugog poluvremena izgubili smo korak, ali unatoč svemu tome kasnije smo došli u priliku da se vratimo u utakmicu, no opet nam je stvarao problem njihov ofenzivni skok – kazao je trener Hrvoje Vlašić.

Utakmica HKK Zrinjski – OKK Spars igra se u dvorani na Bijelom brijegu, s početkom u 19 sati.

Košarkaši OKK Slobode u ovoj sezoni ispunili su dva cilja klupske uprave: Plasirali su se u Ligu 6 i izborili su plasman u play-off.

S te strane očekivanja su ispunjena, ali ipak ostaje dojam da je ekipa pretrpjela previše poraza (14 uz 17 pobjeda), što je neuporedivo više u odnosu na ostale tri ekipe iz play-offa. Čak pet puta su poraženi u susretima sa Širokim, ekipom koja je prvenstvo završila na prvoj poziciji i jedinoj, uz Zrinjski, koji u ovoj sezoni nisu pobijedili.

Večeras je posljednja prilika da Tuzlaci prekinu tu neugodnu seriju i, ujedno, izbore “majstoricu“ za plasman u finale play-offa za prvaka BiH. U protivnom, košarkaška sezona ekipe trenera Josipa Pandže biti će okončana.

– U prvoj utakmici na Pecari, za šest-sedam minuta ostvarili su veliku razliku koju nismo mogli stići. U par navrata bili smo veoma blizu da preokrenemo rezultat u svoju korist. Ta utakmica treba da nam bude putokaz kako da večeras odigramo protiv izuzetno dobre ekipe Širokog. Nadam se velikoj podršci naših navijača, što bi moglo presuditi u ovoj utakmici – izjavio je trener Josip Pandža na konferenciji za novinare.

Utakmica OKK Sloboda – Široki igra se večeras u dvorani Mejdan od 19.30 sati.

hkksirokihkkzrinjskikkslobodaokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI