Sport Centar

Spalletti otpao: Milan danas uručuje otkaz Giampaolu, pronađen novi trener

Milan je u novoj sezoni nastavio po starom - bilježe slabe rezultate, a ceh će platiti Marco Giampaolo, kojem će, kako kaže ugledni Gianluca di Marzio, danas biti uručen otkaz na zakazanom sastanku.

Spalletti otpao: Milan danas uručuje otkaz Giampaolu, pronađen novi trener

Milan je u novoj sezoni nastavio po starom – bilježe slabe rezultate, a ceh će platiti Marco Giampaolo, kojem će, kako kaže ugledni Gianluca di Marzio, danas biti uručen otkaz na zakazanom sastanku.

Jučer su italijanski mediji pisali i kako će ga na klupi Rossonera naslijediti Luciano Spalletti, ali taj posao je propao, pošto Inter nije dao zeleno svjetlo za njegovu realizaciju.

Klub sa San Sira se okrenuo novim opcijama, a Di Marzio danas tvrdi da će novi trener biti Stefano Pioli, koji je proljetos napustio Fiorentinu.

Trenutno je bez posla, pa ne bi trebalo biti problema oko realizacije dogovora s Milanom, do kojih je došlo u pregovorima sa Spallettijem.

Dolazak Spallettija na San Siro je “spriječio” Inter, koji iskusnom stručnjaku zbog otkaza mora isplaćivati 4.500.000 eura godišnje sve do ljeta 2021. godine.

Spalletti se nadao da će uspjeti da od Intera izvuče platu za cijelu ovu sezonu (4.5000.000 eura, a već su mu isplaćene tri mjesečne plate), a da onda sa Milanom potpiše trogodišnji ugovor vrijedan 5.000.000 eura.

Međutim, Interov prijedlog je bio najviše 2.000.000 eura otpremnine što se Spallettiju nije svidjelo. Inter nije želio da se cjenka i sportski direktor Marotta mu je poručio da više ni ta ponuda od 2 miliona ne važi…

Čelnici Milana će se danas sastati s Piolijem, koji bi trebao postati novi trener ekipe.

TABELA

interluciano spallettimarco giampaolomilanstefano pioli
KOMENTARI

KOMENTARI