Sport Centar

Stanje stabilno: Spahić neće morati na operaciju karlice, ali sumnja se na infarkt bubrega

Nekadašnji kapiten naše fudbalske reprezentacije Emir Spahić, koji se oporavlja u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od teških povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći kod Gacka, danas će obaviti dodatnu dijagnostiku trbuha, piše "Avaz".

Stanje stabilno: Spahić neće morati na operaciju karlice, ali sumnja se na infarkt bubrega

Nekadašnji kapiten naše fudbalske reprezentacije Emir Spahić, koji se oporavlja u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od teških povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći kod Gacka, danas će obaviti dodatnu dijagnostiku trbuha, piše “Avaz”.

– Zbog predostrožnosti, Emir će danas obaviti ultrazvučni pregled trbuha, s posebnom pažnjom na bubreg – kaže izvor “Avaza” iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Kako saznajemo, sumnja se da je bivši kapiten našeg državnog tima imao infarkt bubrega.

– Inače, stanje je zasad stabilno – sve bolje i bolje, nije više na “mašini”, svjestan je, komunikativan – javlja naš izvor iz KCUS-a.

Također, ljekarski konzilij danas je donio odluku da nije potrebna operacija karlice, koja je slomljena na dva-tri mjesta.

– Kako trenutno stoje stvari, operacija karlice nije neophodna. S druge strane, oporavak pluća, slomljenih rebara ide očekivanim, dobrim tokom – otkriva izvor “Avaza” s KCUS-a.

emir spahic
KOMENTARI

KOMENTARI