Sport Centar

Šoše: Stižu još dva pojačanja, nadam se sredini tabele, a za Fajića smo dali jasne uslove

Velež od ove sezone ponovo igra Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a ekipa je pripreme počela prije osam dana.

Šoše: Stižu još dva pojačanja, nadam se sredini tabele, a za Fajića smo dali jasne uslove

Velež od ove sezone ponovo igra Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a ekipa je pripreme počela prije osam dana.

Trenutno se trenira u Mostaru, a u četvrtak će Velež odigrati prvu pripremnu utakmicu. Gostovat će Širokom Brijegu na Pecari.

Potvrdio je to i Džemil Šoše, izvršni direktor Veleža u razgovoru za zvanični Youtube kanal Rođenih.

“Do kraja sedmice radimo u Mostaru. 27. juna ćemo igrati prvu kontrolnu utakmicu u Širokom, a zatim idemo u Tarčin. Ekipa će trenirati u Hadžićima, a u Travniku igramo protiv Varaždina. U Mostaru ćemo odigrati još jednu utakmicu, a na kraju priprema učestvujemo na turniru u Hrasnici, gdje ćemo odigrati generalku protiv Željezničara”, kratko je otkrio Šoše plan priprema Veleža.

Dodao je kako bi sredina tabele bila sasvim zadovoljavajuća za Velež u ovoj povratničkoj sezoni.

U ovom trenutku ne možemo reći koji je domet ekipe. Ekipa je mlada i perspektivna, a uz par pojačanja nadam se da ćemo odigrati dobru ulogu. Nadam se sredini tabele u prvoj sezoni.”

Istakao je Šoše da se i dalje radi na dovođenju pojačanja, te da će u klub stići najmanje dva kvalitetna igrača do početka sezone.

“Svakodnevno radimo na tome. Sužen je krug kvalitetnih igrača na domaćem tržištu. Stigli su Muharem Čivić i Dino Hasanović, dva defanzivna vezna igrača. Mislim da smo s njima uradili dobar posao, s tim da očekujemo sigurno još dva kvalitetna pojačanja za Premijer ligu“, rekao je on te dodao:

“Kad je u pitanju naša ekipa koja je mlada i perspektivna, mi više nemamo odlazaka koji će biti preko raskida ugovora. Nekoliko igrača ćemo posuditi i tim ćemo zaokružiti igrački kadar.”

Potom se dotakao i Nusmira Fajića, koji bi ovog ljeta trebao napustiti Rođene.

“Što se njega tiče, klub je dao jasne uslove kada je u pitaju obeštećenje. Sigurno je da neće otići za neke minimalne uslove. To je igrač koji je mnogo pomogao Veležu u povratku u PL, te bi trebao imati dobru cijenu. Ako ne dobijemo ono što želimo, Fajić ostaje u timu kao naš prvi špic.”

Kompletan razgovor za zvanični Youtube kanal Veleža pogledajte u video prilogu:

TABELA

dzemil sosefkveleznusmir fajic
KOMENTARI

KOMENTARI

UDARNA BRIGADA
Gost

Moj FK VELEŽ MOSTAR 🇻🇳❤

👊⚜👊

wpDiscuz