Sport Centar

Senzacija s Otoka: Guardiola kreće po Neymara, spreman dati napadača i ogroman novac

Dominacija Liverpoola u domaćem prvenstvu natjerala je, čini se, trenera Manchester Cityja Pepa Guardiolu na reakciju. Ako je za vjerovati španskom listu Don Balon, Guardiola je od klupske uprave zatražio dovođenje jednog od najboljih napadača svijeta - Neymara!

Senzacija s Otoka: Guardiola kreće po Neymara, spreman dati napadača i ogroman novac

Dominacija Liverpoola u domaćem prvenstvu natjerala je, čini se, trenera Manchester Cityja Pepa Guardiolu na reakciju. Ako je za vjerovati španskom listu Don Balon, Guardiola je od klupske uprave zatražio dovođenje jednog od najboljih napadača svijeta – Neymara!

Za to je spreman, piše Don Balon, dati 120 miliona eura i napadača Gabriela Jesusa. Guardiola je očito postao svjestan da njegov napadači trojac, u bilo kojoj kombinaciji, nije ni izbliza ubojit kao Liverpoolov, pa je odlučio posegnuti duboko u “džep” i dovesti kapitalca, napadača koji bi u budućnosti trebao osvojiti Zlatnu loptu.

Jedini pravi ubojiti napadač u redovima Cityja je Kun Aguero, koji je ove sezone zabio 14 pogodaka u svim natjecanjima, dok je Gabriel Jesus na 12, no čak je polovicu pogodaka zabio u natjecanjima domaćeg Kupa, u kojima je City posljednje dvije pobjede slavio sa 7:0 i 9:0. U 16 nastupa u Premierligi Jesus je samo tri puta tresao suparničku mrežu.

S druge strane, Neymar, napadač francuskog PSG-a, igra u čudesnoj formi otkako je stigao u redove pariške ekipe. U 51 utakmici u koliko je nastupio Neymar je postigao 46 golova i asistirao za 25. Koliko ima istine u ovome pokazat će vrijeme, no činjenica je da City ima moć dovesti brazilskog reprezentativca, kao i da Neymar nije u potpunosti zadovoljan u PSG-u.

Manchester City zaostaje za Liverpoolom u utrci za prvaka Engleske velikih sedam bodova, ali ima i utakmicu zaostatka.

manchester cityneymarpep guardiola
KOMENTARI

KOMENTARI