Sport Centar

Smith o Posljednjem plesu: Jordan je lagao i izmišljao, neke priče su totalna glupost i nemaju smisla

Nova u nizu reakcija na dokumentarac "Posljednji ples" o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima dolazi od autora knjige "Jordanova pravila".

Smith o Posljednjem plesu: Jordan je lagao i izmišljao, neke priče su totalna glupost i nemaju smisla

Nova u nizu reakcija na dokumentarac “Posljednji ples” o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima dolazi od autora knjige “Jordanova pravila”.

Posebne kontroverze izazvale su dvije posljednje elipzode serijala “Posjlednji ples”. Mnogo je onih koji se javljaju i demantuju pojedine priče ispričane u ovom dokumentarcu.

Među njima je i autor knjige Jordanova pravila Sam Smith, koji je rekao da je mnogo stvari izmišljeno.

“Pogledao sam sve epizode. Lagao je i izmišljao. Naravno, ne sve, ali postoje priče koje su totalna glupost i nemaju nikakvog smisla”, rekao je Smith.

“Znate ono kada za film kažu ‘bazirano na istinitim događajima’? E, pa ovo je film, a ne dokumentarac”, dodaje Smith koji je posebno istakao jedan detalj:

“Prije svega, priča oko trovanju picom pred meč protiv Utahe. Neću sve da vam kažem, ne bi bilo u redu, ali ima još mnogo stvari u kojima je Jordan prešutio svoju ulogu iako su se dogodile”.

Autor bestselera New York Timesa rekao je da je mnogo sitnih stvari o kojima Jordan nije rekao pravu istinu.

Smith je kao “notornu laž” ocijenio i Jordanovu tvrdnju da bi Scottie Pippen, Dennis Rodman, on i trener Phil Jackson ostali još jednu sezonu da im je to ponudio Jerry Reinsdorf:

“To je potpuna, notorna laž. Dobro znam šta se dogodilo”, zaključio je on.

michael jordansam smiththe last dance
KOMENTARI

KOMENTARI