Sport Centar

Fudbaler Salzburga Smail Prevljak za SC: Baterije za novu sezonu napunio sam u Konjicu

Sedam takmičarskih mečeva - isto toliko pobjeda. Fudbaleri Red bull Salzburga pružaju sjajne partije na početku nove sezone, a svoj doprinos daje i bosanskohercegovački reprezentativac Smail Prevljak. Korpulentni napadač u proteklom kolu austrijskog šampionata postigao je dva pogotka u pobjedi njegovog tima protiv Hartberga (2:0).

Fudbaler Salzburga Smail Prevljak za SC: Baterije za novu sezonu napunio sam u Konjicu

Sedam takmičarskih mečeva – isto toliko pobjeda. Fudbaleri Red bull Salzburga pružaju sjajne partije na početku nove sezone, a svoj doprinos daje i bosanskohercegovački reprezentativac Smail Prevljak. Korpulentni napadač u proteklom kolu austrijskog šampionata postigao je dva pogotka u pobjedi njegovog tima protiv Hartberga (2:0).

Konjičanin je za SCsport govorio o novoj sezoni, očekivanjima od narednog meča play-off faze Lige prvaka u kojem Salzburg igra protic Crvene zvezde…

“Postizanje golova je moj posao, baš kao i svakog napadača. Naravno da sam sretan i nadam se da će ih biti što više u ovoj sezoni”, kazao je Prevljak.

Fudbaleri austrijskog šampiona već sutra u Beogradu igraju meč play-offa Lige prvaka protiv Crvene zvezde.

“Zvezda nije nimalo naivan protivnik, jaki su na lopti. Analizirali smo ih maksimalno i svakako da imaju i Beograđani svoje mane koje ćemo pokušati iskoristiti”, kazao je Prevljak.

Austrijancima će posao u Beogradu biti olakšan, s obzirom da se meč igra pred praznim tribinama.

“Kako god da to zvuči, sigurno je da je šteta što neće biti navijača Crvene zvezde. Iskren da budem, priželjkivali smo i mi pun stadion”, rekao je Prevljak.

U septembru reprezentaciju BiH očekuju dvije utakmice Lige nacija. Najrpije Zmajevi gostuju 8. septembra u Sjevernoj Irskoj, a tri dana poslije domaćin smo Austriji. Upitali smo prevljaka kakva atmosfera vlada među Austrijncima i šta očekuju od tog meča.

“U zadnje vrijeme znamo da su Austrijanci posložili kockice i da su pronašli igru koja im odgovara, ali mislim da imamo dobre šanse i kvalitetniji tim s kojim bi mogli poraziti Austrijance”, rekao je Prevljak.

Nedavno je za Red bull Salzburg potpisao još jedan bh. reprezentativac. Riječ je o Darki Todoroviću koji je stigao iz Slobode. Prevljak mu pomaže da se što prije adaptira na novu sredinu.

“Od samog početka pomažem Todoroviću da se adaptira, družimo se i van terena često, na dobro je putu i drago mi je zbog njega”, rekao je Prevljak.

Na kraju razgovora mladi napadač otkriva gdje je proveo odmor.

“Bio sam u Konjicu naravno, napunio sam baterije i vratio se spreman u klub za novu sezonu”, zaključio je Prevljak.

Prevljak u brojkama

23 – godine ime Prevljak

2,5 – miliona eura tržišna vrijednost

16 – golova postigao je za Mattersburg prošle sezone

red bull salzburgsmail prevljak
KOMENTARI

KOMENTARI