Sport Centar

Sloboda sačuvala mrežu i savladala Široki Brijeg

Sloboda sačuvala mrežu i savladala Široki Brijeg

Sloboda je imala veliku šansu na početku utakmice. Fatić je u četvrtoj minuti ubacio s lijeve strane nakon prekida, a lopta se odbila do Stjepanovića, koji je iskosa s lijeve strane pogodio stativu. Tuzlaci su u desetoj minuti došli do vodstva. Fatić je ubacio iz kornera, a pogodio je Merzić.

Nedugo nakon gola Tuzlaci su imali novi šansu. Ordagić je sa sedam metara šutirao ravno u Bilobrka. Todorović je u 19. minuti probio po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Krpića, kojem brani Bilobrk. Široki je zaprijetio u 26. minuti. Crnov je ubacio sa desne strane, Lončar šutirao, a Pirić odbio loptu u korner.

Ordagić je u 30. minuti ubacio s desne strane, a Krpić je šutirao glavom preko gola. U finišu prvog poluvremena Baraban je šutirao sa ivice peterca s desne strane, no Pirić je odbio loptu u korner. Drugi dio utakmice počeo je prilikom gostiju. Crnov je dodao do Barabana koji je bio u šesneastercu Slobode, no šutirao je pored gola.

Fatić je u 60. minuti uputio šut pod prečku, ali Bilobrk je odbranio. u 70. minute sudija Gigović je pokazao žuti karton Bilobrku zbog igranja rukom van šesnaesterca, ali je istu poništio na asistenciju Kačavende. Do kraja utakmice nije bilo nikakvih većih šansi, tako da je ostalo 1:0.

Sloboda – Široki Brijeg 1:0


Stadion: Tušanj (Tuzla). Gledalaca: 250. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Žuti kartoni: Škahić, Efendić (Sloboda) Menalo, Crnov, Kožul (Široki Brijeg).


SLOBODA:
Pirić, Šhakić, Fatić (od 75. minute Govedarica), Efendić, Krpić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović (od 46. minute Hasanović), Todorović, Zec (od 66. minute Smajić) i Merzić.


ŠIROKI BRIJEG:
Bilobrk, Kožul, Pandža, Barišić, Ćorić, Baraban, Sesar, Repić, Barić (od 71. minute Menalo), Lončar (od 54. minute Bralić) i Crnov.

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI