Sport Centar

Sloboda potvrdila da neće igrati Drugu ABA ligu: Zašto da plaćamo 50.000 eura?

Kao što je jučer i najavljeno, OKK Sloboda Tuzla u sezoni 2020/2021 neće uzeti učešće u ABA2 ligi jer je odustala od istog.

Sloboda potvrdila da neće igrati Drugu ABA ligu: Zašto da plaćamo 50.000 eura?

Kao što je jučer i najavljeno, OKK Sloboda Tuzla u sezoni 2020/2021 neće uzeti učešće u ABA2 ligi jer je odustala od istog.

Uprava kluba iz Tuzle, na čelu sa predsjednikom Aidom Berbićem, odlučila je, kako kažu, u najboljem interesu kluba, a to je trenutno odluka da se ne učestvuje u regionalnom takmičenju ove sezone.

U Slobodi se pitaju zašto da plaćaju 50.000 eura za nastup u pomenutom takmičenju, pošto smatraju da za tu cijenu ne dobijaju ništa zauzvrat.

Detaljnije o razlozima možete pročitati u saopštenju tuzlanskog kluba, koje prenosimo u cjelosti:

“Na sastanku klubova ABA2 lige održanom 07. septembra putem zoom platforme, predstavnik OKK Sloboda Tuzla – predsjednik Kluba gospodin Aid Berbić, zamolio je predstavnike rukovodstva ABA lige da se razmisli o smanjenju cijene „pozivnice“ koju bi klubovi „sa pozivnicom“ trebali platiti za učešće u takmičarskoj sezoni 2020/21. Dobio je odgovor da će odluka o eventualnom smanjenju cijene biti donesana na boardu ABA lige koji se trebao sastati do kraja mjeseca, te da ćemo biti obavješteni o istoj.

Ni do danas nismo dobili nikakav zvaničan odgovor, ali je predsjednik u razgovoru sa gospodinom Milijom Vojinovićem, sportskim direktorom ABA lige, saznao da neće biti smanjenja cijene pozivnice, što je u ovom momentu za naš Klub previše.

Naime, ABA2 liga se igra po principu turnira, i to jednokružnim bod sistemom, interes sponzora za ovakav vid takmičenja, kada se niti jedna utakmica ne igra u Tuzli – praktično ne postoji, kada nema live streama, publike, prihoda od ulaznica…. sve su to razlozi koji nas primoravaju na ovakvu odluku, a to je da u sezoni 2020/21 ne učestvujemo u regionalnom takmičenju.

Žao nam je što je došlo do ove tačke, ali je 50.000 eura veoma visoka cijena, za koju ne dobivamo ništa zauzvrat. Ostalim ekipama, kao i rukovodstvu Lige želimo uspješnu sezonu, da se okonča bez problema i prekida izazvanih virusom COVID-19, te se nadamo da ćete imati razumjevanja za naše razloge”, saopštili su iz Slobode.

Podsjećamo, Slobodu će u Drugoj ABA ligi zamijeniti banjalučki Borac.

druga aba ligaokksloboda
KOMENTARI

KOMENTARI