Sport Centar

Sloboda i All Stars West pobjednici 2. međunarodnog turnira rukometnih veterana

Rukometaši tuzlanske Slobode i rukometašice internacionalne ekipe All Stars West pobjednici su 2. međunarodnog turnira veterana „Tuzla 2017“, koji je danas završen u Tuzli.

Sloboda i All Stars West pobjednici 2. međunarodnog turnira rukometnih veterana
FOTO: (Foto: Miroslav Petrović/FENA)

Sloboda je u finalu pobijedila ekipu Travnika 6:5, dok je u borbi za 3. mjesto tim Stara škola iz Subotice nakon „sedmeraca“ bio bolji od Goražda 9:8. U regularnom vremenu susret je završen bez pobjednika 6:6.

Kapitenu Slobode Dušanu Mičeviću pobjednički pehar uručio je proslavljeni internacionalac iz mađarskog Weszprema i reprezentativac Srbije Momir Ilić.

Mičeviću je, ujedno, uručena diploma počasnog člana UG “Veterani RK Sloboda” u znak zahvalnosti za doprinos razvoju rukometa u Tuzli.

U konkurenciji rukometašica pobijedila je ekipa All Stars West, sastavljena od bivših igračica iz zemalja okruženja, koja je u odlučujućem susretu bila bolja od tuzlanskog Jedinstva rezultatom 6:5.

Kapitenici pobjedničke ekipe Almi Mešković pehar je uručio Saša Bratić, poznati rukometni menadžer i bivši igrač njemačkog Kiela, koji je karijeru počeo u tuzlanskoj Sloboda Solani.

U susretu za 3. mjesto ekipa All Stars East bila je bolja od Bihaća rezultatom 5:2.

Predsjednik UG „Veterani RK Sloboda“ Tuzla Vlado Jović izrazio je zahvalnost ekipama iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, te dvjema internacionalnim ekipama, na dolasku na turnir koji će po dobroj organizaciji, ali i lijepom druženju, sigurno ostati u sjećanju oko 200 sudionika.

Današnji rezultati:
Grupa 1: Sloga (Doboj) – (Slovenija) 7:9

rkslobodatuzlarksloga
KOMENTARI

KOMENTARI