Sport Centar

Slišković naredne sezone neće voditi Zrinjski: Žižović prvi kandidat za klupu Plemića

Blaž Slišković naredne sezone neće biti šef stručnog štaba Zrinjskog.

Slišković naredne sezone neće voditi Zrinjski: Žižović prvi kandidat za klupu Plemića

Blaž Slišković naredne sezone neće biti šef stručnog štaba Zrinjskog.

Iskusnom strategu ugovor ističe na ljeto, a kako saznajemo, rukovodstvo mostarskog kluba nema namjeru ponuditi produženje saradnje popularnom Baki čak ni u slučaju da ponovo osvoji titulu prvaka.

Podsjećamo, prvobitni plan čelnika Plemića nije bio ni da Slišković vodi ekipu u ovoj sezoni, ali nakon serije loših rezultata hrvatskog stručnjaka Antea Mišea bivši selektor BiH ekspresno je vraćen za kormilo aktuelnih šampiona Premijer lige.

Ovog ljeta, pak, zajednička priča Bake i Zrinjskog bi definitivno trebala završiti, dijelom i zbog želje Sliškovića da pokuša pronaći inozemni agnažman.

Prvi kandidat za njegovog nasljednika, kako saznaje SCsport, aktuelni je trener Radnika, ekipe protiv koje Plemići igraju u narednom kolu. S Mladenom Žižovićem već je obavljen preliminarni razgovor na ovu temu, očekuje se da u predstojećim sedmicama bude postignut i konačni dogovor o preuzimanju mostarskog tima.

U kontekstu novog šefa stručnog štaba Plemića pominje se i Mato Neretljak, ali njegove akcije u ovom trenutku ipak slabije kotiraju u odnosu na Žižovića, koji je najzapaženije partije kao aktivan igrač pružao upravo u dresu Zrinjskog.

Žižović uspješno vodi ekipu Radnika, a jedan je od “najstabilnijih” trenera u PLBiH s obzirom da još od maja 2017. godine sjedi na klupi bijeljinskog sastava.

TABELA PLBIH

RASPORED 30. KOLA

blaz sliskovicfkradnik bijeljinahskzrinjskimladen zizovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Željovac
Gost

Baka je trenutno najbolji trener lige. Preuzeo je Zrinjski kad su tonuli a sada su opet nadomak titule. Bravo legendo

wpDiscuz