Sport Centar

Slišković: Kao da neko ugasi struju i nestane svjetla kod mojih igrača, Široki je zaslužio pobjedu

Željezničar je 12 utakmica zaredom bez pobjede u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a Plavi su večeras u utakmici 29. kola poraženi od Širokog Brijega rezultatom 1:3 i to nakon što su imali prednost.

Slišković: Kao da neko ugasi struju i nestane svjetla kod mojih igrača, Široki je zaslužio pobjedu
FOTO: fkzeljeznicar.ba / Damir Hajdarbašić

Željezničar je 12 utakmica zaredom bez pobjede u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a Plavi su večeras u utakmici 29. kola poraženi od Širokog Brijega rezultatom 1:3 i to nakon što su imali prednost.

Tako i Blaž Slišković još uvijek čeka na prvi trijumf na klupi Željezničara, tako da ni nakon večerašnje utakmice nije mogao biti zadovoljan.

“Složio bih se. U prvih 45 minuta bio je egal. Nije bilo izrazitih šansi ni sa jedne strane. Prije primljenog gola, Široki je imao dvije velike šanse gdje nas je golman spasio. Iz jednog prekida smo iznenađujuće dali gol jer nismo u tom momentu očekivali da možemo nešto više uraditi”, rekao je Slišković na pres konferenciji nakon utakmice, te je dodao:

“Kao kada nego ugasi struju i nestane svjetla kod mojih igrača kada postignu pogodak. Individualna greška rezultirala je izjednačenjem. Drugi gol je iz prekida, gdje smo znali da je Široki opasan. Treći gol da ne govorim”.

Trener Plavih istakao je da je pobjeda tima sa Pecare sasvim zaslužena i da nema nikakvih prigovora.

“Sve u svemu zasluženo. Moj kolega neće da bude objektivan iz kurtoazije prema meni ili prema klubu. Nema prigovora na pobjedu Širokog. Imali smo priliku, ali nismo uspjeli, nažalost. Čestitke na fer i korektnoj utakmici. Širokom zaslužena tri boda”, dodao je Slišković.

Slišković je istakao da je razočaran i u depresivnom stanju.

“Depresivan sam u ovom trenutku. Razočaran sam. Bilo šta da kažem ne bi bilo u redu. Pogrešno bi se moglo shvatiti. Morat ćemo sjesti i prorešetati igrački kadar i vidjeti na koga možemo računati naredne sezone. Imamo 15 igrača kojima ističe ugovor ili su na posudbi. Oko mog ostanka pitat će se Uprava, a ja ću dati konačan odgovor”, rekao je Baka.

Istakao je da je dao šansu novim igračima s ciljem da dobije utakmicu, ali ne samo da bi ih isprobao.

“Cilj mi je da mladi igrači steknu iskustvo i da vidim kako se ponašaju pod pritiskom. Za svakog mladog igrača ovakva utakmica je pritisak. Probat ću pripremiti ekipu za pozitivan rezultat u svakoj narednoj utakmici”, istakao je trener tima sa Grbavice, te je dodao:

“Nisam pravio kostur ove ekipe, odnosno dovodio igrače. Sačekajte ljeto i posljednju utakmicu. Čut ćete moje mišljenje, koje ću prenijeti vama i Upravi. Psihološki momenat u kolektivnom sportu je izuzetno bitan. Kada se uvuče strah od poraza teško se toga riješiti. Nadao sam se da će mojim dolaskom taj strah nestati. Čim primimo gol uvuče se strah i to utiče na našu igru. Dan-dva nakon posljednje utakmice ćete čuti moje mišljenje ko je za Željezničar, a ko nije”, rekao je Baka.

Osvrnuo se i na izlazak Gasala, koji je iznesen na nosilima, a Slišković je rekao da su u pitanju samo grčevi i da nije ništa ozbiljno.

blaz sliskovicfkzeljeznicar
KOMENTARI