Sport Centar

Skupština FK Sarajevo: Promjenom Statuta stvorena veća sigurnost za ulaganja vlasnika

Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo održana je danas 15. juna u hotelu Ibis u Sarajevu.

Skupština FK Sarajevo: Promjenom Statuta stvorena veća sigurnost za ulaganja vlasnika

Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo održana je danas 15. juna u hotelu Ibis u Sarajevu.

Prva tačka dnevnog reda bile su izmjene i dopune statuta kao najvišeg dokumenta kluba. Nakon emisije b, usvojena je transparentnost članova skupštine na način da je od sada vidljiv način sticanja glasačkog prava svakog člana pomenutog organa. Kada je riječ o novčanom iznosu za investiranje kojim raspolaže Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo on je limitiran na način da je neophodna prethodna saglasnost Nadzornog odbora.

„Promjenama statuta i Pravilnika o radu stvaramo veću sigurnost za naknadna ulaganja novog većinskog vlasnika ulagačkih prava. Svi organizacioni nivoi kluba podliježu kontrolama, što se najbolje ogleda u neophodnim pristancima Nadzornog odbora za velika novčana ulaganja“ istakao je Valentin Ilievski, predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

Urađena je revizija poslovanja protekle sezone gdje je konstatovano da je urađena kompletna sistematizacija Kluba, te obuka novih uposlenika. Krajem 2018. godine otvoren je Fan Shop koji je isključivo u vlasništvu Kluba. Stručnom štabu pridružili su se koordinator sportskog segmenta, nutricionista, psiholog, kondicioni i fitnes trener.

Modernizacijom poslovanja omogućeno je online učlanjenje u Klub, a produženi su ugovori sa Turkish Airlinesom i Nikeom.

Kada je riječ o sportskim rezultatima, Fudbalski klub Sarajevo dvostruki je šampion u sezoni 2018/19 sa akademcima koji su tokom sezone na terenu proveli preko 11.000 minuta. Igrački ugovori od interesa produženi su šest mjeseci prije isteka, a ugovor šefa stručnog štaba Husrefa Musemića uspješno je produžen naredne dvije godine.

U narednom periodu planirana je reorganizacija Akademija FK Sarajevo, te formiranje U-16 selekcije.

fksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Nepitani pitac
Gost

Šta je sa finansijama Valentine i kako objašnjavate minus od 13 miliona maraka?

Leko
Gost

Ljubomorni strumfovi vi se zamajavajte nekakavim dugovima a mi cemo i dalje osvajati sve sto se moze osvojiti. CRKNITE PAPCI.

Dc14
Gost

Trening centar u Butmiru na Tenderu. Kad se proda Ćao Saraj'vo 🤣🤣🤣🤣

Leko
Gost

I ti si izgleda jedan od onih kojem ta vasa uprava sta god da kaze prolazi na fazon “vjerujes li ti meni ili svojim ocima”. Za nepovjerovati u kakve gluposti vi vjerujete, pa zar vas ova nasa dupla kruna nije osvijestila i pokazala da smo nekoliko svjetlosnih godina iznad vas. Nekad mi vas je zao, ali samo u jednom malom trenu, jer kada vidim kakva ste stoka onda kazem i zasluzujete to sto vas je snaslo. Dabogda vas uvijek vodili takvi koji vas vode jer i niste za bolje.

Dc14
Gost

Možda jeste u svjetlosnim godinama ispred želje. Al u broju titulama niste🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

ARMANDO
Gost

Istina. I to ćemo u narednim godinama promijeniti.

wpDiscuz