Sport Centar

Skrenuo pažnju golovima: Mladi napadač Željezničara blizu potpisa za Hajduk

Din Ćutahija, koji trenutno nastupa za kadetski tim Željezničara, veliki je potencijal tima s Grbavice. Mladi napadač "Plavih" zahvaljujući svojim dobrim partijama i golovima (36 postignutih golova u prethodnoj sezoni), uspio je skrenuti pažnju skauta splitskog Hajduka, prenosi Dnevni avaz.

Skrenuo pažnju golovima: Mladi napadač Željezničara blizu potpisa za Hajduk

Din Ćutahija, koji trenutno nastupa za kadetski tim Željezničara, veliki je potencijal tima s Grbavice. Mladi napadač “Plavih” zahvaljujući svojim dobrim partijama i golovima (36 postignutih golova u prethodnoj sezoni), uspio je skrenuti pažnju skauta splitskog Hajduka, prenosi Dnevni avaz.

Na poziv istoimenog kluba, Ćutahija je početkom novembra prošle godine proveo desetak dana na Poljudu pod budnim očima trenera Marka Sičića i Daria Kremića.

U međuvremenu stigao je novi zvanični poziv Hajduka, i prema svemu sudeći, talentirani Ćutahija, ostavio je dobar dojam na trenere splitskog kluba.

– Prije svega velika čast mi je da već drugi put dobivam poziv od Hajduka. Kada sam bio prvi put, odnos igrača, trenera i osoblja prema meni je bio savršen. Svidio mi se plan i program treninga i uvjeti u kojima rade. Mislim da bih se lagano mogao prilagodili njihovom stilu igre, tako da se nadam da ću što prije i zvanično postati igrač Hajduka. Pored toga svega, velika čast bi mi bila braniti boje moje zemlje, te se nadam pozivu u mladu reprezentaciju BiH – rekao je Ćutahija.

Din Ćutahija rođen je 28.10.2003. godine, a na Poljudu bi trebao provesti narednih desetak dana. U tom periodu trebao bi se nametnuti trenerima splitskog kluba, te ih uvjeriti u svoj potencijal.

din cutahijafkzeljeznicarhajduk
KOMENTARI

KOMENTARI

Horde
Gost

E moje kone, cuj u Hajduk…. Sto dopustate da vam oni koji jedva muku muce sami sa sobom, da vam odvode igrace

A. O
Gost

Horde pa vi ni stadion nemate.

DOSTA VISE!
Gost

NEMOJTE PRAVITI GLUPOST KO sARAJEVO!NEDAJTE DJECI DA IDE DOK NE NAPUNE 25 GODINA!ULAZES U IGRACA,NAPRAVIS MU IME PA GA DAS ZA SICU>!DOSTA VISE!

wpDiscuz