Sport Centar

Skakači sa Starog mosta: Spremni smo ponovo organizovati takmičenje, ako treba i bez publike

Pandemija COVID-19 negativno se odražava na gotovo sve segmente života. Vanrednih okolnosti nije pošteđen ni Mostar.

Skakači sa Starog mosta: Spremni smo ponovo organizovati takmičenje, ako treba i bez publike

Pandemija COVID-19 negativno se odražava na gotovo sve segmente života. Vanrednih okolnosti nije pošteđen ni Mostar.

Gubici će u resoru turizma biti ogromni, što se može predvidjeti kratkom šetnjom kroz staru jezgru grada. Na Starom mostu uz ponekog prolaznika možete susresti tek mostare. Čuvari mostova, kao u davnim vremenima, i danas su tu. Na licima nose maske sa izvezenim simbolom Starog mosta, poštujući i sve higijensko-epidemiološke mjere.

Družimo se na mostu svakodnevno. Šta raditi u ovim danima? Bavimo se i dezinfekcijom prostorija na Starom mostu, čekajući da sve ovo prođe. A, i u ovim novim uslovima se skače. Skokovi ne moraju biti samo za protuuslugu. Skok može biti izveden i za sreću i dobro zdravlje“, kaže predsjednik Kluba skakača “Mostari” Semir Drljević – Lovac u razgovoru za Anadolu Agency.

Nedavno je Semir Miro Kazazić izveo “antikorona skok” za sve građane.

Bio je to naš simbolični prilog u borbi čovječanstva protiv korona virusa. Skok sam izveo s maskom na licu. Prethodno sam posljednji put skočio 8. marta. Od tog dana niko se nije pojavio i zatražio skok“, ispričao nam je Kazazić.

I danas svako ko eventualno dođe na Stari most može naručiti skok. Teško je predvidjeti dokad će pandemija trajati, a u Klubu skakača spremni su na sve scenarije kada je riječ o organizaciji Skokova sa Starog mosta.

Skokove smo organizovali i za vrijeme agresije na Mostar. Nismo imali publiku, ali su skakači skakali. Ako do kraja jula stanje koje imamo ne prođe, spremni smo ponovo organizovati skokove i bez publike. Ali o tom – potom… Vjerujem da će se dotad stvari ipak vratiti u normalu. Kad je riječ o samom Klubu, mi ovim ništa ne gubimo. Gube, istina, pojedini članovi koji skaču za turiste. Riječ je o pet, šest ljudi koji dnevno mogu izvesti više skokova“, dodaje Drljević.

Ranije zakazana dionica takmičenja Red Bull Cliff Diving u Mostaru, koja je trebala biti održana u septembru, otkazana je zbog pandemije korona virusa.

mostarsemir drljevicsemir kazazicstari most
KOMENTARI

KOMENTARI