Sport Centar

Sjednica Izvršnog odbora FSRS ekspresno završena: Kovačević odbio raspravu o smjeni

Dugo očekivana sjednica IO FSRS održana je danas u Banjoj Luci, ali je završena "prije nego što je počela“, prenosi mondo.ba

Sjednica Izvršnog odbora FSRS ekspresno završena: Kovačević odbio raspravu o smjeni

Dugo očekivana sjednica IO FSRS održana je danas u Banjoj Luci, ali je završena “prije nego što je počela“, prenosi mondo.ba

Sedam članova Izvršnog odbora tražilo je da se na dnevni red uvrsti tačka tokom koje će se raspravljati o smjeni predsjednika FSRS Mile Kovačevića, ali je on to odbio. Nakon toga dnevni red bez te tačke nije usvojen i sjednica je automatski prekinuta.

“Sjednica nije održana jer nije usvojen dnevni red. Mi smo imali prijedloge za dopunu dnevnog reda, jedna od tačaka je bila „Razrješenje predsjednika, odnosno aktualna situacija u FSRS“, a predsjednik to nije stavio na dnevni red. Pošto to nije uvršteno nismo glasali za dnevni red. Tri člana izvršnog odbora bila su za, dok je sedam članova bilo protiv“, rekao je Dušan Marković, potpredsjednik IO FSRS.

Drugi potpredsjednik IO FSRS Milorad Lale ponovo je kritikovao predsjednika FSRS rekavši da on ignoriše stav većine u FSRS i poručio da to neće moći još dugo da traje.

“Široj fudbalskoj javnosti poznato je da već duže vrijeme imamo probleme u funkcionisanju fudbalskog saveza. Predsjednik  i sekretar FSRS uporno neće da prihvate zahtjeve većine. Ignorišu se organi FSRS, traži se zaštita FSBIH, čak je došlo i do UEFA i famoznog pisma sa kojim članovi fudbalske vlade iz RS nisu upoznati. Dobijamo poluinformacije, a i u onom pismo koje smo dobili od UEFA stoji da mora da se poštuje Statut, ali i zakoni države u kojoj se radi.  Mislim da neće ovo moći još dugo, dok nadležni državni organi završe svoje procedure. Mi smo strpljivi, vidjeće se na kraju ko je kršio Statut a ko je radio u interesu fudbala“, rekao je Lale.

fsrsfudbalski savez rsmile kovacevicmilorad lale
KOMENTARI

KOMENTARI