Sport Centar

Sjajni rezultati bh. prvaka: Grude zabilježile dvije velike pobjede protiv Zaječara i Kumanova

Višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine rukometašice Gruda su u Zaječaru u okviru trećeg turnira 2. grupe WRHL - Ženske Regionalne lige nastavile sa sjajnim igrama.

Sjajni rezultati bh. prvaka: Grude zabilježile dvije velike pobjede protiv Zaječara i Kumanova

Višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine rukometašice Gruda su u Zaječaru u okviru trećeg turnira 2. grupe WRHL – Ženske Regionalne lige nastavile sa sjajnim igrama.

Prvog dana turnira Gruđanke su savladale domaću ekipu Zaječar 1949 rezultatom, 39:25, od samog početka pulenice trenerice Zlate Zubac su imale rezultatsku prednost. Priliku su dobile i tri kadetkinje, Mia Lugonjić, Paula Miloš i Marija Brakić, a Brakić i Miloš su postigle prve golove na međunardnim utakmicama seniorske ekipe.

Drugu utakmice Gruđanke su odigrale protiv vodeće ekipe prvenstva Sjeverne Makedonije, ekipom ŽRK Kumanovo . Veći dio prvog poluvremena prednost su imale igraćice Kumanova, te je prvo poluvrijeme završeno rezultatom, 12:15.


U drugom dijelu utakmice prvak BiH je u nekoliko navrata uspio doći na gol zaostatka, a u par nvrata rezultat je bio izjednaćen, a prvu prednost Gruđanke su imale u 55. minuti. Potom slijedi burna i neizvjesna završnica, a 3 minuta prija kraja sa igračicom manje bilo je, 26:26. Fenomenalna je bila golmanica Darjana Vukliš koja je tokom cijelog susreta bila više nego sjajna i nekoliko sekundi do kraja obranila zicer i donijela veliku pobjedu od 28:27.

Ovom četvrtom pobjedom u ovoj grupi ŽRK Grude je jedina maksimalna ekipa i sama na vrhu tabele WRHL, gdje će dočekati posljednji turnir ovog takmičenja koji će se održatio d 14. do 16. feburuara uz učešće ekipa ŽRK Grude, ORK Rudar Pljevlje i ŽRK Kumanovo.

zrkgrude
KOMENTARI

KOMENTARI