Sport Centar

Sjajne vijesti iz Španije: Dvije Moto GP trke održat će se u julu, Dorna čeka dozvolu

Regionalna vlada Andaluzije, Gradsko vijeće Cereza i Dorna složili su se da upute prijedlog Vladi Španije da odobri održavanje dvije Moto GP trke i jednu trku Superbajka krajem jula i početkom augusta na stazi Cerez - Angel Nieto.

Sjajne vijesti iz Španije: Dvije Moto GP trke održat će se u julu, Dorna čeka dozvolu

Regionalna vlada Andaluzije, Gradsko vijeće Hereza i Dorna složili su se da upute prijedlog Vladi Španije da odobri održavanje dvije Moto GP trke i jednu trku Superbajka krajem jula i početkom augusta na stazi Cerez – Angel Nieto.

Nakon sastanka održanog putem videolinka u četvrtak ujutru, Juan Antonio Martin, potpredsjednik regionalne vlade Andaluzije, Memen Sanchez Diaz, gradonačelnik Hereza i Carmelo Carmelo Espelleta, izvršni direktor Dorne, složili su se da Vladi Španije upute zahtjev da im da dozvolu da krajem jula i početkom augusta na stazi Cerez – Angel Nieto organizuju dvije trke Moto GP šampionata i jednu trku Superbajka.

Što se tiče Moto GP trka, predloženi su termini 19. i 26. jul. Za trku Superbajka predložen je 2. august.

Tri strane očekuju da će Vlada Španije dati dozvolu da se ovaj prijedlog sprovede u djelo nakon čega bi FIM uvrstila trke u zvanične kalendare.

U tom slučaju, prva trka sezone u Moto GP bila bi Velika nagrada Španije, a druga Velika nagrada Andaluzije.

cerezomoto gp
KOMENTARI

KOMENTARI