Sport Centar

Sjajne utakmice u Fisu: Veterani Sarajeva teškom mukom savladali Stari Grad

Na Malonogometnom turniru Fis-Gol jučer je odigrano nekoliko utakmica 2. kola kod veterana, te nekoliko seniorskih susreta, nakon kojih je jasno da ove godine nema izrazitih favorita ni u jednoj kategoriji.

Sjajne utakmice u Fisu: Veterani Sarajeva teškom mukom savladali Stari Grad

Na Malonogometnom turniru Fis-Gol jučer je odigrano nekoliko utakmica 2. kola kod veterana, te nekoliko seniorskih susreta, nakon kojih je jasno da ove godine nema izrazitih favorita ni u jednoj kategoriji.

Kod veterana, sjajnu utakmicu odigrale su ekipe FK Sarajevo i Starog grada. Bordo tim je na turnir stigao sa titulom najbolje ekipe sa veteranskog turnira u Puli, ali u Sarajevu ih je dočekala još jača konkurencija.

Na kraju je, teško, ali zasluženo bilo 3:2 za ekipu koju sa klupe predvodi Nedim Runda, uz dva pogotka Aldina Janjoša, te jedan Sretka Vuksanovića.

Nažalost, za razliku od veterana Sarajeva, „njihovi „vršnjaci“ sa Grbavice se nisu pojavili, iako su se prijavili za FIS, pa je ekipa Biss Auta slavila pobjedu službenim rezultatom od 3:0.

U ovoj kategoriji, odigrana su još dva susreta, u kojima su Veterani grada Sarajeva ubilježili i drugu pobjedu na turniru. Nakon trijumfa nad Unisom, Veterani grada su sa 2:0 slavili protiv City Parka. Po jedan gol dali su Mirsad Mešanović i Jakub Viteškić, te su sa šest bodova vjerovatno i obezbijedili plasman dalje, dok izabranicima Fikreta Mulića, ostaje satisfakcija da im u seniorskoj konkurenciji ide mnogo bolje nego u veteranskoj.

Drugu pobjedu ubilježila je i ekipa Burenceta, koja je sa 3:1 slavila protiv Caffea Kato, a bolji od ostalih bio je dovstruki strijelac Almir Čardaklija, a jedan gol je dodao i Amir Čolaković.

Kod seniora, LH Nekretnine su stigle u jako respektabilnom sastavu, a to su i pokazali na terenu, odigravši sjajnu utakmicu protiv Samirčeta. Već nakon dvije minute bilo je 2:0, nakon čega se ekipa iz Visokog vratila u igru, odličnim golom Lukhodžića. Međutim, iskustvo i veći izbor igrača, presudili su na kraju u korist LH Nekretnina, koje su slavile pobjedu rezultatom 6:2.

Pet pogodaka, od kojih je čak tri dao Nisvet Heljdov, postigla je i ekipa Moščanice u duelu protiv ViK-a, a gol više dao je ZaMM MC, koji je u derbiju jučerašnjeg dana slavio pobjedu od 6:3 protiv Julius Meinla.

Hršumović je dva puta pogodio mrežu Juliusa, a po jedan gol dodali su Adnan i Jasmin Hodžić, Alen Smajić i Sanel Sokolar, dok su kod poraženih strijelci bili Arsenijević, Pandža i Arnautović.

I na kraju, E-Sport, na krilima Amela Handžića, koji je upisao hat-trick, bez nekih većih problema, slavio je pobjedu protiv Marketa Tref od 7:0.

Danas se nastavljaju utakmice u kategoriji seniora i veterana, gdje nas očekuje nekoliko zanimljivih duela, a mečevi, kao i svakog dana, počinju od 17.20.

Vidimo se i Fisu.

Rezultati i strijelci (SENIORI):

LH NEKRETNINE – SAMIRČE 6:2

(Drljević, Bisić 3, Mršo, Jelić – Lukhodžić, Hodžić)

MOŠČANICA – ViK 5:1

(Heljdov 3, Krivošija, Šabeta – Mehmedić)

ZAMM MC – JULIUS MEINL 6:3

(Hršumović 2, S. Sokolar, A. Hodžić, J. Hodžić, Smajić – Arnautović, Arsenijević, Pandža)

MARKET TREF – E SPORT 0:7

(Handžić 3, Radmilović, Kovačević, Kahvedžić, Berjan)

Rezultati i strijelci (VETERANI):

CITY PARK – VG SARAJEVA 0:2

(M. Mešanović, Viteškić)

AUTO BISS – FK ŽELJEZNIČAR 3:0 (p.f.)

FK SARAJEVO – STARI GRAD 3:2

(Janjoš 2, Vuksanović – Lučkin, Skopljak)

CAFFE KATO – CAFFE BAR BURENCE 1:3

(Šabeta – Čardaklija 2, Čolaković)

malonogometni turnir fis
KOMENTARI

KOMENTARI