Sport Centar

Sjajna igra Zmajeva za historijski trijumf: Mađarska pala u Kaknju, BiH slavi nakon osam godina

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u meču 2. kola CEV Evropske srebrene lige savladala selekciju Mađarske sa 3:1 u setovima (25:14, 20:25, 25:17, 25:22), te tako stigla do historijskog trijumfa. Naime, ovo je prva pobjeda za našu selekciju nakon čak osam godina...

Sjajna igra Zmajeva za historijski trijumf: Mađarska pala u Kaknju, BiH slavi nakon osam godina

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u meču 2. kola CEV Evropske srebrene lige savladala selekciju Mađarske sa 3:1 u setovima (25:14, 20:25, 25:17, 25:22), te tako stigla do historijskog trijumfa. Naime, ovo je prva pobjeda za našu selekciju nakon čak osam godina…

Mogli su svi gledaoci uživati u ovoj predstavi naših odbojkaša, koji su tako upisali prvi trijumfe u ovoom takmičenju, pošto su u grupnoj fazi do sada upisali 2 poraza, u kojim su uspjeli doći do samo jednog seta.

Večeras su reprezentativci BiH igrali sjajno, poveli su sa 1:0 u setovima, nakon čega se Mađari vraćaju i poravnavaju na 1:1.

Zmajevi nakon toga uzvraćaju fantastičnom igrom i stižu do 25:17 u trećem setu za 2:1.

Četvrti set su također odlično igrali naši odbojkaši, vodili su do samog finiša, kada Mađarska uspjeva doći do preokreta. Poveli su 19:21 u prelomnim trenucima, ali su Zmajevi pokazali i mentalnu snagu te im uzvratili i na kraju slavili sa 25:22.

Adi Osmanović je briljirao i upisao čak 20 poena.

Sinoć je selekcija Grčke na svom terenu s 3:0 porazila Austriju te preuzela lidersku poziciju u grupi A. U narednom kolu BiH će 9. juna gostovati kod Austrije, od koje su prošle sedmice u Kaknju poraženi s 0:3, a Mađarska će 8. juna ugostiti Grčku, od koje su u 2. kolu poraženi u gostima s 1:3.

Tabela grupe A nakon odigranog 3. kola: Grčka 6 (7:4), Austrija 6 (6:4), Mađarska (5:7) i BiH (4:7).

cev evropska srebrna ligamuska odbojkaska reprezentacija bihodbojka
KOMENTARI

KOMENTARI