Sport Centar

Sjajna atmosfera i odlični rezultati: IV Velež Kup nadmašio sva očekivanja

Ove subote održan je četvrti po redu Veležov kup. Na “IV Velež Kupu” učestvovali su plivači iz tri mostarska kluba. Naši dragi prijatelji iz Akademskog kluba “Zrinjski” i Kluba vodenih sportova “Orka” su zajedno sa plivačima ovog kluba napravili sjajnu atmosferu, a otplivan je i prilično velik broj odličnih utrka sa jako dobrim rezultatima.

Sjajna atmosfera i odlični rezultati: IV Velež Kup nadmašio sva očekivanja

Ove subote održan je četvrti po redu Veležov kup. Na “IV Velež Kupu” učestvovali su plivači iz tri mostarska kluba. Naši dragi prijatelji iz Akademskog kluba “Zrinjski” i Kluba vodenih sportova “Orka” su zajedno sa plivačima ovog kluba napravili sjajnu atmosferu, a otplivan je i prilično velik broj odličnih utrka sa jako dobrim rezultatima.

Iako je ove, u odnosu na prethodne godine, Veležov kup organizovan u nešto skromnijem obliku, ljubavi i entuzijazma nije manjkalo. Ograničeni epidemiološkim propisima bili smo primorani smanjiti broj učesnika iako je ime “Velež kup” postalo poznato i atraktivno za klubove širom Bosne i Hercegovine, pa čak i za one inostrane.

Posebnu čast smo imali što smo ugostili predivnu i veoma hrabru plivačicu iz APK Zrinjski i našu Luciju Puljić koja se snažno vratila nakon nešto dužeg izbivanja od takmičarskog plivanja.

Plivački klub “Velež” su predstavljala 32 plivača. Osvojene su ukupno 53 medalje, od kojih je 28 zlatnih, 18 srebrnu i sedam bronzanih. Medalje koje su se dodijeljivale na “IV Velež Kupu” djelo su naših dragih prijatelja iz Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” koji su nas oduševili dizajnom i kvalitetom.

Četiri zlatne medalje osvojila je Sarrah Nuspahić (2004). Sarrah je bila najbolja na 50 metara slobodno, 50 metara prsno te 50 i 100 metara leđno.

Adel Grebović (2005) je osvojio četiri zlatne medalje. Najbolji je bio u disciplinama 50 i 100 metara slobodno te 50 i 100 metara leđno.

Četiri zlatne medalje osvojio je i Danis Alikalfić (2006). U disciplinama 100 metara slobodno, 100 metara prsno te 50 i 100 metara leđno bio je najbrži.

Tri prva i jedno drugo mjesto je bilans uspjeha Bakira Bajgorića (2004). Na 50 metara leđno te 50 i 100 metara prsno Bakir je osvojio zlatne medalje dok je srebrnu osvojio u disciplini 100 metara slobodno.

Tri puta najbolji je bio Adnan Žmiro (2006) koji je zlatne medalje osvojio u disciplinama 50 metara slobodno, 50 metara prsno i 50 metara
delfin.

Nakon nešto duže pauze takmičarskom plivanju vratila se Ena Maksumić (2006) i to na kakav način. U tri discpline koje je plivala osvojila je tri zlatne medalje – u disciplinama 50 metara prsno, 50 metara slobodno i 50 metara leđno.

Tarik Kreso (2003) je osvojio dvije zlatne medalje u discplinama 50 i 100 metara leđno.

Jednu zlatnu i dvije srebrne medalje osvojila je Lana Janković (2006) koja je bila najbolja na 100 metara leđno dok je u disciplinama 50 metara leđno i 50 metara prsno osvojila srebrne medalje.

Mia Ćorić (2004) je osvojila jednu zlatnu i tri srebrne medalje. Najbrža je bila na 50 metara delfin, a tri druga mjesta ostvarila je u disciplinama 50 metara slobodno te 50 i 100 metara leđno.

Džana Bajgorić (2007) je osvojila zlatnu medalju na 100 metara leđno dok je na 50 i 100 metara slobodno te 50 metara leđno bila druga osvojivši tri srebrne medalje.

Identičan rezultat ostvarila je i Džana Žmiro (2008), ali u mlađoj kategoriji. Džana je bila prva u disciplini 50 metara prsno, a druga je bila na 50 metara slobodno, 100 metara prsno i 50 metara delfin.

Timam Ramić (2006) je osvojio jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Najbolji je bio u discplini 100 metara delfin, na 50 metara delfin je bio drugi dok je bronzanu medalju osvojio u disciplini 50 metara prsno.

Danin Bećirović (2006) je osvojio dvije srebrne medalje. Drugi je bio u disciplinama 50 i 100 metara leđno.

Jednu srebrnu i dvije bronzane medalje osvojio je Vedran Kisić (2003). Vedran je bio drugi na 100 metara leđno i treći na 50 metara prsno i 50
metara leđno.

Nedim Žujo (2006) je osvojio srebrnu medalju u disicplini 200 metara mješovito i bronzanu medalju na 50 metara delfin.

Danja Alikalfić (2011) je osvojila jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Druga je bila na 25 metara delfin, a treća na 25 metara prsno.

Omar Dušić (2006) je osvojio dvije bronzane medalje u disciplinama 50 metara leđno i 100 metara prsno.

Pored spomenutih plivača, naš Klub su predstavljali i Ali Salčin, Nejla Kreso, Lejna Kreso, Benjamin Halilović, Dani Ridvan Bošnjić, Lana Zlomušica, Kerim Hadžimusić, Esad Buzaljko, Abdullah Marić te Fatih Agović, Sergej Đurić, Harun Salčin, Ajnur Talić, Lazar Vuković i Ajna Talić kojima je ovo bilo prvo takmičenje u plivačkoj karijeri.

Iako je prošao jedan od najvažnijih događaja u godini za nas, vremena za odmor nema. Već u narednoj sedmici nastavljamo sa drugim aktivnostima i treninzima kako bi što spremniji i brži dočekali naredne izazove i takmičenja.

iv velez kuppkvelez
KOMENTARI

KOMENTARI