Sport Centar

Široki Brijeg na krilima Alena Jurilja odnio cijeli plijen sa stadiona Otoka

Ekipa Širokog Brijega odnijela je puni plijen sa stadiona Otoka, dok će Olimpik morati sačekati novu priliku za prve bodove u novoj sezoni m:tel Premijer lige BiH.

Široki Brijeg na krilima Alena Jurilja odnio cijeli plijen sa stadiona Otoka

Ekipa Širokog Brijega odnijela je puni plijen sa stadiona Otoka, dok će Olimpik morati sačekati novu priliku za prve bodove u ovoj sezoni m:tel Premijer lige BiH.

Gosti su još u uvodnim minutama pokazali da su došli po sva tri boda, ali veći posjed lopte nisu uspjevali pretočiti u konkretnije prilike. Ipak, inicijativu su naplatili u 40. minuti kada je sa nekih dvadesetak minuta pogodio Alen Jurilj.

Rezultat od 0:1 bio je konačan na poluvremenu, da bi u drugom dijelu Olimpik krenuo po izjednačenje na krilima razigranog veterana Zajka Zebe. Ipak, u jeku napada domaćih, do novog gola dolaze Širokobriježani, i to ponovo preko Jurilja, kojeg je u 62. minuti odlično uposlio Jović.

No, samo dvije minute kasnije kapiten Olimpika Adnan Osmanović, na asistenciju novajlije Aladina Šišića, vraća nadu izabranicima Darka Vojvodića i smanjuje na 1:2.

Domaći tim nakon toga je stvorio još nekoliko poluprilika, pokušao doći do egala, ali Široki je uspio sačuvati svoj gol i “zaplijeniti” sva tri boda.

Olimpik – Široki Brijeg 1:2 (Osmanović 64’ – Jurilj 40’, 62’)

Stadion Otoka. Glavni sudija: Elvir Mujić (Banovići).

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Ojdanić, Zeba, Handžić, Milanović, Hadžanović, Lekanić, Dujmović, Šišić, Osmanović. U drugom poluvremenu ušli: Imamović, Muminović, Mojović, Tabaković.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Čuljak, Ćorić, Jurilj, Marić, Radeljić, Jurić M., Begić, Jurić S., Pervan. U drugom ušli: Jović, Grgić, Mašić.

alen juriljfkolimpiknksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI