Sport Centar

Sipović: Volio bih da se prvenstvo nije prekinulo, Mandžo je uvijek opasan

Nogometni savez Katara odgodio je utakmice Super lige do 29. marta, potvrdio je za naš portal bosanskohercegovački defanzivac Enes Sipović.

Sipović: Volio bih da se prvenstvo nije prekinulo, Mandžo je uvijek opasan

Nogometni savez Katara odgodio je utakmice Super lige do 29. marta, potvrdio je za naš portal bosanskohercegovački defanzivac Enes Sipović.

Klubovi su se pripremali za utakmice 18. kola katarske Super lige, međutim Nogometni savez Katara večeras je donio odluku da prekine prvenstvo.

“Večeras je održan sastanak poslije utakmice Kupa i prvenstvo je odgođeno do 29. marta”, rekao je Sipović na početku razgovora za portal SCsport.ba.

Sipovićev Umm-Salal u 18. kolu QSL-a trebao se sastati sa Al-Duhailom.

“Iskreno, ja bih volio da se utakmica igra. Žao mi je što se prvenstvo prekinulo, jer smo se fino spremali ovih dana, u ritmu koji nama odgovara”, rekao je Sipović, koji je kroz smijeh dodao:

“Prvi su. Malo nas gledaju sa visine. Možda njima ne odgovara ova priča oko korona virusa, odvlači im pažnju. Pa smo ih možda mogli uhvatiti nespremne”.

Bosanskohercegovački stoper kaže kako za sada nema panike u Kataru zbog pandemije korona virusa.

“Ovdje nema pretjerane panike, ali država preventivno radi neke stvari. Letovi iz zemalja, gdje je virus na visokom nivou, su otkazani”, istakao je donedavni fudbaler Željezničara.

Kada se prvenstvo nastavi, Umm-Salal će igrati protiv Al-Duhaila, kada bismo mogli vidjeti duel Sipovića sa legendarnim hrvatskim napadačem Marijom Mandžukićem.

“Mandžo je bio povrijeđen posljednju utakmicu. Ne znam da li se oporavio i da li bi igrao sada utakmicu”, rekao je Sipović, te nastavio:

“Ovdje se igra jako brz fudbal i protivnici uvijek imaju u napadu tri-četiri igrača na koje moraš obratiti pažnju. Naravno, dobijemo uputstva trenera što se tiče individualne kvalitete igrača. Mario od dolaska nije postigao mnogo golova, ali je uvijek opasan i ovdje ako koncentracija padne kratko, protivnik odmah to kazni”.

Bh. stoper ima odličan start u Kataru, a u dosadašnjih pet kola koje je odigrao, čak tri puta je bio u timu kola.

“Nismo izgubili za sada. Na dobrom smo putu kao ekipa da izborimo opstanak, a ja mogu biti zadovoljan dosadašnjim igrama. Naravno, uvijek može bolje. Sa opstankom u Super ligi otvaraju se mnoge mogućnosti meni kao individualcu”, rekao je Sipović za kraj razgovora za SCsport.ba.

enes sipovicumm salal
KOMENTARI

KOMENTARI