Sport Centar

SIPA i BH Telecom stigli do pobjeda na otvaranju sezone, Bazen upisao trijumf nad Javnim Servisom BiH

Večeras su odigrane prve utakmice 1. kola 11. sezone SC Business lige.

SIPA i BH Telecom stigli do pobjeda na otvaranju sezone, Bazen upisao trijumf nad Javnim Servisom BiH
FOTO: Edin MEMIĆ/SCsport.ba

Večeras su odigrane prve utakmice 1. kola 11. sezone SC Business lige.

BH Telecom je sa 4:2 slavio pobjedu nad Vodovodom i Kanalizacijom. SIPA je u drugom duelu savladala Telemach sa 5:2, da bi Bazen Otoka sa 5:3 trijumfovao nad Javnim Servisom BiH

BH TELECOM – VODOVOD I KANALIZACIJA 4:2 (Čardaklija x3, Kadrić / Kapidžić, Ćuhara)

Vodovod je bolje otvorio susret, te su na samom startu preko Konjhodžića imali dobru priliku, ali golman domaćina brani ovaj pokušaj.

Nakon početnog pritiska gostiju, domaći su se oslobodili istog, te u 6. minutu preko Kadrića stigli do vodstva.

Nakon ovog pogotka obje ekipe su krenule u napad, te smo vidjeli fantastičnu igru, ali Telecom je imao više sreće pa su u 18. minutu preko Čardaklije povećali prednost, te se sa 2:0 otišlo na odmor.

BH Telecom je na strtu drugog dijela krenuo silovito i u 27. minutu drugim golom Čardaklije dolaze do vodstva od 3:0, ali minut kasnije odbrana ekipe u žutim dresovima neoprezno raguje te su suci dodijelili kazneni udarac gostima. Siguran realizator bio je Čuhara, te je od 28. minute na semaforu stajalo 3:1.

ViK je poslije pogotka krenuo svim silama u napad, a to se isplatilo u 38. minutu, kada Kapidžić postiže gol za 3:2 i uvodi nas u zanimljivu završnicu meča.

Imamović je u 40. minutu poslao hirurški precizan pas ka Čardakliji koji fantastično pogađa za konačnih 4:2.

BH TELECOM: MUHAMEDAGIĆ, KARIĆ, TIPURA, ČARDAKLIJA, IMAMOVIĆ, KADRIĆ, AVDIĆ, SULJEVIĆ, JUNUZOVIĆ.

VODOVOD I KANALIZACIJA: HADŽIAVDIĆ, BAJRAKTAREVIĆ, HADŽIĆ, KLJUNO, ĆUHARA, MEHMEDIĆ, KOMAR, RATKIĆ, KONJHODŽIĆ, KAPIDŽIĆ, AS. MAŠIĆ, AD. MAŠIĆ, AVDIĆ, SPAHOVIĆ, ZUKIĆ, HUJIĆ.

SIPA – TELEMACH 5:2 (Čeligija x5 / Lemezan, Hodžić)

Na samom otvaranju se vidjelo da će obje ekipe biti fenomenalno raspoložene za igru.

Tako su u dobrom ritmu se smjenjivali napadi na obje strane, da bi SIPA golom Čeligije u 3. minutu stigla do vodstva.

Telemach nakon primljenog pogotka nije posustao, pa su preko Fočića i Tahmaza imali nekoliko prilika koje nisu iskoristili, a kazna dolazi u 10. minutu kada Čeligija po drugi put trese mrežu za 2:0 na semaforu.

Igrao se 16. minut kada se u jeku napada Telemacha SIPI otvorio prostor za kontranpad, koji u pogodak pretvara Čeligija i tako dolazi do brojke od tri postignuta pogotka na ovom susretu.

Do kraja poluvremena Čeligija se još jednom upisao u strijelce, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 4:0 u korist domaćih.

Telemach drugi dio igre otvara odlično, pa u 22. minutu golom Lemezana smanjuju prednost domaćina.

Igrao se 33. minut kada je Lemezan odlično asistirao Hodžiću koji manjuje rezultat na 4:2. Da bi Lemezan samo minut kasnije promašio fenomenalnu priliku za potpuni povratak Telemacha u ovaj susret.

Telemach je u nastavku krenuo u napad, te su imali nekoliko fantastičnih prilika za postizanje pogotka, međutim nisu uspjeli zatresti mrežu domaćina, da bi Čeligija u 40. minutu pogodio na prazan gol i tako postavio konačnih 5:2 u koristi SIPE.

SIPA: BEČIROVIĆ, JOLOVIĆ, PRUTINA, KALJANAC, ŠEHOVIĆ, HELJIĆ, MILETIĆ, AVRAM, SARIĆ, SARAJKIĆ, BLAŽIĆ, HASANOVIĆ, RAONIĆ, MUTAPČIĆ, MATOS, DAMJANOVIĆ, HRGOTA, RISTIĆ, DRNDA, KADIĆ, ČELIGIJA, VEIZ, GAČANOVIĆ, RADOVANOVIĆ, DRAGIČEVIĆ.

TELEMACH: HOŽBO, ARNAUTOVIĆ, ŠUŠNJEVIĆ, LEMEZAN, FOČIĆ, TAHMAZ, HODŽIĆ, BANDUKA, SOKOLOVIĆ, GALIĆ.

BAZEN OTOKA – JAVNI SERVIS BIH 5:3 (Smajović, Srna, Feriz, Simonović, Deljković / Ljuca, Govedarica x2)

Viceprvak iz prošle sezone SC Business lige, ekipa Bazena je od starta krenula ofanzivno, pa su u 6. minutu preko Smajovića stigli do vodstva, a asistenciju za ovaj pogodak upisao je Vedad Deljković.

Igrao se 10. minut kada osdličnu akciju domaćina u pogodak pretvara Srna za vodstvo od 2:0.

Ekipa Javnog Servisa BiH je krajem prvog dijela susreta došla do svoje igre, pa golom Ljuce u 18. minutu dolaze do smanjenja rezultata na 2:1.

Do kraja poluvremena promjene rezultata nije bilo pa se na odmor otišlo sa 2:1 na semaforu.

Bazen Otoka odmah na otvaranju drugog dijela postiže dva pogotka, pa su tako Feriz i Simonović povećali prednost na 4:1.

Igrao se 26. minut kada Tešanović odlično proigrava Govedaricu koji matira Subašića za 4:2.

U 31. minutu Ljuca je proigrao Tešanovića, a ovaj fantastično asistira za Govedaricu koji pogađa za 4:3 i tako rezultatski vraća svoju ekipu u ovom susretu.

Nakon mnogobrojnih promašaja Javnog Servisa BiH, kazna je stigla u 40. minutu kada Feriz asistira Deljkoviću za konačnih 5:3.

BAZEN OTOKA: SUBAŠIĆ, DELJKOVIĆ, SIMONOVIĆ, SMAJOVIĆ, KLAČAR, FERIZ, VELIĆ, BAŠIĆ, SRNA.

JAVNI SERVIS BIH: IBRAHIMOVIĆ, S. PAMUK, A. PAMUK, TEŠANOVIĆ, GOVEDARICA, LJUCA, MEKIĆ, BOJČIĆ, PAZALJA.

TRŽNICE SARAJEVO – DOMOVI ZDRAVLJA KS 0:5 (Službeni rezultat)

Večerašnje mečeve sudili su Farik Kečo i Almedin Berilo.

sc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI