Sport Centar

Sindikat fudbalera: Zar nije bolje slijediti primjer Grbavice nego ulagati milione u novu zgradu?

Nogometni/ Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine krajem mjeseca novembra otvorit će novu zgradu Saveza, a tim povodom oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

Sindikat fudbalera: Zar nije bolje slijediti primjer Grbavice nego ulagati milione u novu zgradu?

Nogometni/ Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine krajem mjeseca novembra otvorit će novu zgradu Saveza, a tim povodom oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

“Ukupna investicija procjenjuje se na oko 10 miliona KM. Ceremoniji otvaranja prisustvovat će brojne zvanice koje je pozvao Nogometni/ Fudbalski Savez BiH, a pompeznu najavu događaja sa čuđenjem smo čitali.

Kako ističi u Savezu, odluka o kupovini nove administrativne zgrade je “jedan u nizu uspješnih poslovih poteza menadžmenta N/FS BiH”, a mi se pitamo koja je zapravo svrha postajanja Saveza kao takvog? Da li je Savez danas postao samo sredstvo zapošljavanja podobnog kadra kojem je očito potrebno dodatno mjesta, pored administrativne zgrade u centru Sarajeva, te Trening centra u Zenici ili rukovodioci žele imati što ljepši ambijent kada dočekaju UEFA-ine predstavnike kako bi svoje lične karijere dodatno gradili?

Pitamo se da li je ulaganje od 10 miliona KM bilo potrebno za ogroman administrativni centar uposlenika i rukovodioca? Uložena sredstva, po našem mišljenju, morala su biti utrošena na obnovu travnjaka u Bosni i Hercegovini! Tereni na premijerligaškim stadionima u Bosni i Hercegovini su među najgorim u regionu i mnogo utiču na kvalitet igre, zdravlje igrača i ukupnog dojma našeg fudbala unutar granica države i šire. Koliko još treba da čitamo regionalne medijske izvještaje koji ismijavaju naše stadione?

Stadion “Grbavica” dobio je novi travnjak zahvaljujući realizovanom projektu FK Željezničar, a NK Čelik već nekoliko godina ima ponajbolji travnjak u takmičenju. Uložena sredstva na Grbavici se itekako isplate, a cijena novog travnjaka iznosila otprilike 1.000.000 KM.

Pitamo se da li je bilo bolje 10 miliona KM umjesto zgrade uložiti u deset travnjaka i dugoročno napravit doprinos poboljšanju bh. fudbala, jer svježe okrečeni zidovi, novi kancelarijski materijal i stolice na točkiće ne donose bolje sutra igračima, trenerima i navijačima Premijer lige BiH.

Sa željom napretka našeg fudbala se nadamo da će naredni “uspješan poslovi potez menadžemnta N/FS BiH” biti vezan direktno za premijerligaško takmičenje, igrače i sportsku infrastrukturu”, navodi se u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

sindikat profesionalnih fudbalera u bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Hilmija
Gost

U PRAVU SU LJUDI !!!

aaaa
Gost

Stoji ideja sigurno, ali je problem to sto, kad se uloze pare u teren, tu ne prestaje dalje ulaganje. Godisnje odrzavanje terena kosta 160 000 KM, sto mnogi klubovi nemaju. Tacnije, ne mogu ni primirisati toj cifri. Druga stvar, teren ne kosta milion, nego milio i 200 hiljada, a ako zelite hibrid, to je jos dodatnih 400 hiljada. Mogle bi se i uslovi na stadionaima generalno dovesti u red. Uzeti sve uslove za kategorije 2 i ispunjavati od stadiona do stadiona

edo
Gost

Sve su to mogli finansirati umjesto da sebi kancelarije nove otvaraju … Savez nam je odron. “U 5 deka” sa onim Usanovicevim savezom … fuj

amav
Gost

12 prvoligasa x 1,5mln = 18mln
Ovo uopste nije neka cifra. Dio savez, dio Uefa i kroz 3 godine (po 6 stadiona godisnje) i imamo apoteku i uslove. Nakon toga, svaka ekipa koja prvi put stekne status prvoligasa bude nagradjena novim terenom i onda oni iz nizeg ranga imaju neko cilj. Neovisno o novoj zgradi, projekt je i sada finansijski izvodiv

wpDiscuz