Sport Centar

SPFBiH: Način komunikacije s Jusićem predstavlja veliku sramotu za Čelik

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH oglasio se nakon što je NK Čelik uputio demant izjave fudbalera Emira Jusića.

SPFBiH: Način komunikacije s Jusićem predstavlja veliku sramotu za Čelik

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH oglasio se nakon što je NK Čelik uputio demant izjave fudbalera Emira Jusića.

Podsjetimo, Jusić je izjavio da je sve dogovorio sa Čelikom, da bi mu pred polazak na pripreme u Tursku rečeno da neće biti član zeničkog kluba. Čelik je odmah reagovao, a odmah se potom oglasio i Sindikat.

“Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH ne želi da se miješa u sportsku politiku klubova, no u ovoj situaciji jasno želimo stati u zaštitu igrača Emira Jusića, člana naše organizacije.

Nogometni klub Čelik Zenica, naravno, ima pravo da sklapa igrački kadar u skladu sa svojim željama i mogućnostima, no isto tako klub, kao društveno odgovorna organizacija, mora voditi brigu o svojim postupcima. Ovakav način komunikacije sa zaslužnim članom kolektiva, bivšim kapitenom i igračem koji se zalagao bespoštedno na terenu i mimo njega za dobrobit kluba predstavlja veliku sramotu za kolektiv, koji je prije nekoliko dana proslavio svoj 74-ti rođendan.

Različiti pregovarači i lica koja predstavljaju klub, nedovoljno jasan sistem rada i uticaj samoprozvanih, lokalnih moćnika uz političku podršku ne idu u prilog ambicijama koje ovaj klub javno komunicira, a ovakav odnos prema zaslužnim igračima, koji su ostavili dubok trag u klub zaslužuje još jedan “tradicionalni pozdrav” u Bosni i Hercegovini”, stoji u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

emir jusicnkceliksindikat profesionalnih fudbalera u bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Pero
Gost

Odavno je Čelik izgubio kompas

zeničkidokosti
Gost

Stvarno vi iz sindikata lupate gluposti, sad bi da se mješate u unutrašnje stvari kluba, neće ga pa šta, gdje ste bili kad je Roma odbila Totija, Real Casillasa, Juventus Bufona. Baš su ovi iz Čelika idioti a vi ste eto pametni, de ba propali fudbaleri spustite se na zemlju. S kim je on pregovarao i gdje, u kafani, pa propalo. Pa eto pokazalo se na kraju da klub stvarno ne vode kafanski ljudi na njegovu nesreću….

wpDiscuz