Sport Centar

Simić: Ostanak u Premijer ligi je naš veliki uspjeh

Odbojkašice tuzlanske Slobode sutra u Brčkom igraju uzvratni susret četvrtfinala play-offa protiv Bimal Jedinstva.

Simić: Ostanak u Premijer ligi je naš veliki uspjeh
FOTO: FENA/Miroslav Petrović

Odbojkašice tuzlanske Slobode sutra u Brčkom igraju uzvratni susret četvrtfinala play-offa protiv Bimal Jedinstva.

U Tuzli su minule subote aktuelne prvakinje i osvajačice Kupa BiH pokazale da i ove sezone žele „duplu krunu“.

Putuju li Tuzlanke u grad na Savi radi izleta ili da „skupo prodaju kožu“?

Bimal Jedinstvo je veliki favorit, u Mejdanu su pokazale snagu, ali mogu najaviti da ćemo ovoga puta igrati rasterećenije. Ući ćemo u susret opušteno, ali uz želju da pružimo maksimum i ostavimo bolji dojam nego u Tuzli. Naša mlada ekipa će sigurno u narednim sezonama pokazati kvalitet. U Bimal Jedinstvu sam napravila prve odbojkaške korake, to je grad odbojke. U svakom slučaju, nastojat ćemo da sezonu završimo dostojanstveno – kaže za Fenu odbojkašica Slobode Daliborka Simić.

Ocjenjujući sezonu koja se primiče kraju, Simić kaže da su ih uoči početka prvenstva mnogi otpisali, jer skoro da su ostali bez cijele ekipe.

Sezona je super počela, treninzi su bili jako dobri, nismo obraćale pažnju na to što su nas „otpisali“, čak nam je to dalo dodatnu snagu. Treneri su učinili sve da nam odbojka bude zanimljivija. Kao i drugi, imali smo uspona i padova. Neću govoriti o odlascima pojedinih igračica kad su nam najviše trebale. Srećom, trud se isplatio, a ostanak u Premijer ligi naš je veliki uspjeh. Sljedeća sezona bit će sigurno bolja, vjerujem da ćemo biti među pet najboljih ekipa – zaključila je Daliborka Simić.

Utakmica Bimal Jedinstvo – Sloboda igra se u petak od 19 sati.

daliborka simicjedinstvo bimal
KOMENTARI

KOMENTARI