Sport Centar

Šiljak: Favoriti smo protiv Radnika, tako ćemo se i postaviti

Šiljak: Favoriti smo protiv Radnika, tako ćemo se i postaviti

Derbi će se igrati između Radnika i Željezničara, a sarajevski tim ima ulogu favorita, barem na papiru.

Predsjednik bijeljinskog kluba Mladen Krstajić izjavio je da njegova ekipa neće ‘sjediti’ skrštenih ruku, iako je timu s Grbavice prepustio ulogu favorita.

– Ne bih ja rekao da je derbi zbog tradicije. Mi smo tu, osvajači Kupa BiH i dat ćemo maksimum. Domaćini smo prvu utakmicu. Kup je posebno takmičenje i prednost domaćeg terena ili gostujućeg ne važi – naveo je Krstajić.

Ambicije Radnika, dodao je, da se klub stabilizira, dodavši da je u zadnje dvije godine mnogo napredovao

– Ima još mnogo stvari da popravimo i nadamo se da ćemo biti u play-offu u prvenstvu, poslije ove četiri utakmice, ali ako to se ne ostvari, neće biti smak svijeta – zaključio je.

Predsjednik Željezničara Mirsad Šiljak izjavio je da će se “plavi” postaviti kao favoriti u te dvije utakmice.

– Radnik je izuzetno kvalitetna ekipa a to pokazju rezultati iz prošle sezone. Kao što sam rekao mi smo favoriti. Borit ćemo se na svim stranama, ali cilj nam je izlazak u Evropu – precizirao je Šiljak.

Predsjednik Borda direktora FK Sarajevo Alen Hujić, čiji će tim igrati protiv Travnika, smatra da nijedna ekipa nije se slučajno našla u ovoj fazi takmičenja.

– Mi respektujemo svakog protivnika i nadam se prolasku u sljedeće kola. Naše ambicije su da idemo do kraja. Prva utakmica je na Koševu i gledat ćemo da tu osiguramo prolaz dalje a vidjet ćemo kako će na kraju biti – zaključio je Hujić.

Prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH igraju se 8. marta a revanši sedam dana kasnije.

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI