Sport Centar

Sikimić: Predstojeće kvalifikacije su korak naprijed za rukomet u BiH

Sikimić: Predstojeće kvalifikacije su korak naprijed za rukomet u BiH

Čast da bude kapiten ove selekcije, koju sa klupe predvodi selektor Nermin Đana, dobila je rukometašica, Topličanina iz Prokuplja, Ivana Sikimić.

Ivana je rođena 11. 06. 1996. u Trebinju. Karijeru je počela u ŽRK Leotar 2008. godine, a 2013. godine prelazi u redove Crvene Zvezde. Nakon epizode u beogradskom klubu, prelazi u redove Topličanina iz Prokuplja, čiji dres nosi i danas i jedna je od rijetkih igračica u U-20 selekciji BiH, koja igra van granica naše države.

Sikimić igra na poziciji desnog beka, a u razgovoru za naš portal, istakla je kako su predstojeće kvalifikacije veliki korak naprijed za rukomet u BiH.

“Prve pripreme su protekle u najboljem redu, imali smo kvalitetne treninge, i  radile smo jako dobro. Mislim da smo se dosta dobro uigrale, imajući u  vidu da nam je ovo prvo okupljanje i da se dio djevojaka ne poznaje od ranije.  Naravno, ispred nas je još jedno okupljanje i pripremne utakmice i nakon toga  slijedi odlazak u Srbiju. Nadamo se da ćemo opravdati očekivanja i  da će kvalifikacije prije svega za nas biti jedno iskustvo više i korak  naprijed za rukomet u BiH”, rekla je Sikmić za SCsport.ba.

O protivnicama u grupi lider naše juniorske reprezentacije je rekla da su nepoznanica, ali da će se naše reprezentativke maksimalno potruditi da budemo ravnopravni protivnici.

“Generalno, protivnice ne poznajemo i nismo  imale priliku da igramo protiv istih. Ne treba osporavati  njihov kvalitet, a jedino što mi u ovom trenutku znamo je, da su  to ekipe koje se okupljaju u kontinuitetu duži niz godina, a mi  ćemo se svakako potruditi da budemo ravnopravni protivnici”, dodala je Sikimić.

Ivani Sikimić ovo nije prvo reprezentativno okupljanje, s obzirom da je bila na okupljanju kadetske reprezentacije BiH, kao članica ŽRK Leotara, a odmah poslije kvalifikacija, ostvarila je transfer u redove Crvene Zvezde.

“Ranije sam nastupala za mlađe selekcije, odnosno kadetsku reprezentaciju.  Učestvovale smo na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj 2013. godine.  Nažalost, nismo imale dovoljno sreće ni iskustva, tako da nismo ostvarile plasman na EP,  ali svakako, to je bio jedan divan period za nas i odskočna daska za dalje’, završila je Sikimić.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI