Sport Centar

Shevchenko otkrio ključne uzroke poraza: Nedostatak takvog igrača bio je evidentan

Selekcija Ukrajine je sinoć na Olimpicu porazom od Engleske (0:4) okončala svoj nastup na Evropskom prvenstvu.

Shevchenko otkrio ključne uzroke poraza: Nedostatak takvog igrača bio je evidentan

Selekcija Ukrajine je sinoć na Olimpicu porazom od Engleske (0:4) okončala svoj nastup na Evropskom prvenstvu.

On može biti okarakterisan kao veoma uspješan jer je Ukrajina predvođena Andriyem Shevchenkom stigla čak do četvrtfinala, što je rijetko ko očekivao uoči turnira.

“Mali detalji su odigrali ključnu ulogu u ovoj utakmici. Nismo se dobro nosili s njihovim dugim i visokim loptama, te je Engleska imala veliku prednost u tom dijelu igre. Bilo je teško za nas da se nosimo s tim”, rekao je nakon utakmice legendarni Shevchenko, selektor ukrajinskog tima.

Zadovoljan je što njegov tim ni u jednom trenutku nije odustao od svojih principa i načina igre.

“Generalno, igrali smo svoj fudbal i nismo odustali od svojih principa. Pokušali smo sve, ali ispostavilo se da je ova planina prevelika za nas da bi smo se popeli na nju. Vjerovatno je prerano za nas da se penjemo na planine kao što je ova”, objasnio je poraz Shevchenko zanimljivom usporedbom.

“Činjenica da smo izgubili [Serhiya Kryvtsov zbog povrede također je odirgala ulogu, naravno, pošto je on iskusan defanzivac i dobar je u vazdušnim duelima. Morali smo da promijenimo igru nazad i zaigramo s četiri defanzivca”, dodao je Sheva i nastavio:

“U osnovi, promjena formacije i nije teška za ovaj tim. Mi to činimo jako brzo tokom utakmice, igrači razumiju strukturu utakmice veoma dobro. Ali, nedostatak takvog igrača poput Kryvtsova bio je evidentan u drugom poluvremenu.”

“Imali smo odličan turnir. Tim je imao svoj prepozntljiv stil igre, odbili su da odustanu od svog načina igranja fudbala, nezavisno od rezultata i protivnika. S ove tačke gledišta, tim je igrao dobar fudbal. Učiinili su sve što su mogli i želim im se zahvaliti za ovo danas”, zaključio je Shevchenko.

andriy shevchenkoukrajina
KOMENTARI

KOMENTARI